Markeš o Požarjevem profilu življenja od zdrah, laži in prevar

Po tistem, ko je Bojan Požar postal novi lastnik blagovnih znamk nekdanjega podjetja Delo revije, ker je  njegovo podjetje Lanaka Media od NKBM kupilo 44 blagovnih znamk, med drugim tudi Lady, Jano, Stop in Obraze, je Delov kolumnist Janez Markeš v rednem tedenskem video komentarju tak nakup označil za nagnusno dejanje grozljivih dimenzij:

Tisto, kar je nagnusno v vsej zadevi, pa je Požarjeva zgodba. Se pravi prevzeti 44 blagovnih znamk. Od kod človeku denar? In od kod nekomu ideja, da človek takega profila, ki je zdaj živel od zdrah, laži in prevar, od tega da je ljudem jemal ime, da je osiral ljudi, da  je v bistvu popolnoma osvinjal novinarski ceh, foh, se  pravi nobena etika ni veljala, jemal politična naročila in tako naprej, prišlo je do zelo spornih oblik financiranja in povezovanja z vlado in pa političnimi opcijami. To so take grozljive dimenzije: ko sem prvič to prebral včeraj, skoraj nisem mogel verjeti.

Novinarji, sploh cehovska društva, si nakupa ne upajo kaj prida komentirati. Seveda ne, lahko so že jutri politi z gnojnico, kar načeloma ni prijetno. Zato z zanimanjem pričakujemo stališče DNS.

Žerdin Markeš o medijskem dogajanju

Požar Delo revije Delo zapis

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: