Temne sile tudi proti EPK

Študija Evropske komisije o mariborskem EPK ni preveč laskava. Revizijsko poročilo občine tudi ne. Največji luzer med vsemi pa je nesporno mariborski Večer z svojo obrambno-laskavo in obenem cenzorsko držo. Vsi smo videli, le oni ne. S tem, ko so se večerovci znebili Melite Forstnerič Hajnšek, se niso tudi svojih grehov.

Direktorica zavoda EPK se je zatekla k dobro znanemu političnemu govoru na vse očitke. Po Kanglerju, po nadškofih in po vseh tajkunih na poti v zapor je tudi ona zaznala temne sile, ki so se zarotile proti njej in projektu. Govori o politični motiviranosti! Seveda ne pove, čigavi. Protikonspirativna gesta v kulturni sferi nehote razkriva (možno) razumevanje direktorice, da je bil EPK v resnici politični projekt:

Suzana Žilič Fišer: Dozdeva se, da so očitki “politično motivirani”

Žilič Fišerjeva med drugim pravi, da so dobili v zavodu na vpogled le vmesno poročilo, v katerem pa so vse očitke ovrgli in za to tudi predložili dokaze. “Ali je revizorka to upoštevala, pa ne vem, saj končnega poročila ne poznam in ga zato ne morem komentirati,”je pojasnila. Domnevne nepravilnosti, ki jih navaja Večer, po njenih besedah niso utemeljene. Žilič Fišerjevi se zato vedno bolj zdi, da so ti očitki “politično motivirani”.

Temne sile, ki da so se zarotile proti EPK, niso nekaj novega. So pristen Kanglerjev diskurz, o katerem sem večkrat pisal. So tudi Pandurjev diskurz.  Maribor je pač mesto, kjer zarote krasno uspevajo, ne da bi to mediji sploh opazili.

EPK revizija

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d