Kdo je normalen lastnik medija?

Naši mediji morajo biti resnicoljubni. Meni pristojni super minister Turk. Ampak o tej novi zapovedi sem že pisal. Slovenski mediji morajo imeti tudi prave lastnike. In pravi so normalni:

Mediji potrebujejo normalne lastnike.

No, že tu se zalomi. Minister Turk namreč sodi v udarno četico stranke SDS. Pa poglejmo, kaj so normalni lastniki za njegovo stranko, ki ji verjame.

Parlamentarna komisija je lani (!) v svojih sklepih ugotovila, da sta brezplačnika Slovenski tednik in Ekspres delovala v korist stranke SDS in pri tem podlo zlorabljala celo vrsto zakonskih določil.

Normalni lastnik medija za stranko SDS je torej Andrej Lasbaher, ki Turkovi stranki posoja denar in zanj ne vemo, od kod ga je dobil. Vemo pa, kateri stranki je njegov časopis delal kampanjo.

Normalni lastnik medija za stranko SDS je tudi Robert Teršek, telovadni učitelj, za katerega tudi ne vemo, od kod mu denar. Vemo pa, kateri stranki je njegov časopis delal kampanjo.

In normalni lastnik je zanje brezdomec Milan Simič.

Kdo je Simič? Tisti nenormalni brezdomec, ki so ga skriti botri normalnih lastnikov za 500 evrov kar v parku nahecali, da odkupi podjetje Progresija z 1,25 milijona dolgov. Podjetje je izdajalo Slovenski tednik.

To so torej za stranko Žige Turka normalni lastniki. Posledično tudi zanj. No, še več jih je, kajne, npr. Matej Raščan in njegovi. Če prav vem, takrat minister ni niti pisnil – danes bi pa dajal smernice normalnosti. Njegov strankarski kolega Branko Grims je oba brezplačnika seveda branil, z besedami:

Ta dva časopisa sta poskušala obogatiti medijski prostor.

Res sta ga obogatila za izkušnjo antinovinarstva, zlorab zakonodaje in profesionalizma. Če sta potemtakem normalno obogatila nenormalni medijski prostor z normalnimi lastniki, v čem je potem za ministra težava?

Minister Turk sicer tudi pozdravlja novo državno televizijo. Popestritev, ja dahnil. Saj že vemo, za koga.

Milan Simič brezplačniki
Dnevnik, 11. november 2010

Več:

Makarovič med brezplačniki in novo Janševo transparentnostjo

Media Polis, brezplačniki in moralna dilema, ki je ni bilo

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d