Janšev hat-trick

Klasičen Janšev hat-trick, to pot res velikopotezen in z ogromnimi posledicami – sesuješ Pahorjevo pokojninsko reformo, omejiš referendumsko pobudo in se za nameček pridušaš, da že tri leta nismo izpeljali nobene reforme, zaradi česar so danes iz Bruslja jezni na Slovenijo. S tem si storil vse troje: pokazal, da ti ni mar za blagostanje države, zanikal svojo lastno referendumsko svetinjo, na katero si se ves čas zaklinjal, in nato še pokazal s prstom na druge, namesto nase: primite tatu! Se pravi, ni ti mar za ekonomsko blagostanje ljudi, niti za voljo ljudstva in niti za resnico.

No, in potem izza vogala pokuka Pahor in med nervoznim vlečenjem paličic, ali bi bil morda predsednik države, stranke ali le sodelavec Catherine Ashton, zadovoljno zaploska svojemu šefu, ki zmore veličasten hat-trick. V njegovo mrežo! No, saj bi tudi Pahor izbral vse tri službe, če bi mogel. A si misli: tudi če ne bom nič od naštetega, bom še vedno Janšev oproda. Še pomnite, tovariši, kako je bilo?

Leto nazaj:

Janša: Pokojninska reforma ali smrt? To je propaganda.

Pokojninska reforma ali smrt, pokojninska reforma ali nestabilnost, pokojninska reforma ali ne vem kaj … To je zgolj propaganda. Popolnoma jasno je, da predsednik vlade, ki ima politične izkušnje, ki gredo vsaj 25 let nazaj, ve, da vlada ne more dobiti pokojninskega referenduma. On to ve.

Danes:

Janša: Bruselj oster, ker v treh letih nismo izpolnili niti ene zaveze

Še vedno manjkata reformi pokojninskega sistema in trga dela, fiskalni ukrepi pa so nedorečeni, meni Bruselj. Ministrstvo za finance zagotavlja, da se zastavljenim ciljem že približujemo, Janša pa meni, da mora biti Slovenija verodostojnejša.

“V letu 2011 ni bila sprejeta nobena velika strukturna reforma. Izzivi, opredeljeni že lani, tako ostajajo pomembni tudi v letu 2012,” poudarja Evropska komisija in svari, da so zaradi krepitve pritiskov trgov verodostojna in trajna fiskalna konsolidacija, sanacija bančnih bilanc in pokojninska reforma še nujnejše kot pred letom dni.

 

 

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d