Raz-uročenje

Kaj pa, če je za slovenske politične kregarije kriv urok? Politika se lomi, stopica na mestu, se medsebojno iracionalno daje v boju za oblast, vsi skupaj pa povsem nemočni to srepo opazujemo in počasi tonemo. Je sploh kakšna razumska razlaga, zakaj vse to počnejo? Janković ne more z Janšo, Janša ne more z Jankovićem, nihče ne more z nikomer. Gospodarska, dolžniška in socialna kriza, milijardni dolgovi, vedno večja brezposelnost. Zakaj si še zmerom zadajajo neskončne udarce, ne da bi pristopili k reševanju? Kaj če zaradi uroka? Kako bomo rešili krizo, če ne brez tistih, ki nas bodo raz-uročili?

Recimo takole: slovenska sproščenost, ne razsvetljenstvo, se je znašla v krizi, ki je primarno kriza duha in mišljenja. Kar potrebujemo, je osvobajajoča demistifikacija, kot bi rekel Max Weber, die Entzauberung der Welt. Raz-uročenje. Vsaj v slovenskih razmerah.

Iščejo se pravi rešitelji. Prijetno s koristnim, znižajmo brezposelnost. Zavod za zaposlovanje je tu, da s svojimi perspektivnimi kadri danes le ponudi ultimativno rešitev:

9.12.11

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: