Mešanje megle

G. Virant, Dnevnik, 22.10.2005

Kosova komisija je večinoma en sam protikorupcijski blef

Mislim, da ta birokracija v ničemer ne zmanjšuje korupcije v Sloveniji. Za tovrstno mešanje megle bi komisija v enem mandatu, torej v šestih letih, porabila milijardo tolarjev, medtem ko na nekaterih področjih v državni upravi zaradi naše restriktivnosti pri zaposlovanju ljudje pregorevajo od obremenjenosti.

G. Virant, Dnevnik, 20. 10. 2005:

Vse skupaj pa je še en dokaz, da Kosova komisija za davkoplačevalski denar meša meglo, medtem ko so ponekod v državni upravi zaposleni izrazito preobremenjeni, ker ni dodatnega zaposlovanja,” meni Virant… Minister za javno upravo Gregor Virant je v odgovor na obtožbe komisije sklical novinarsko konferenco, na kateri je dejal, da sami vedo, da niso koruptivni in za to ne potrebujejo Kosovega mnenja. “Pravzaprav se čudim, od kod jim zamisel, da je pri organizaciji konference morda šlo za korupcijo. V preostalem delu se mi zdi mnenje komisije zmedeno, tako da niti ne vem, kaj sploh želijo sporočiti,” trdi minister.

G. Virant, Mladina, 5. 12. 2005:

Ne sedanja ne nova komisija ne bosta zatirali korupcije. Strokovnjaki za zatiranje kriminala in korupcije sodijo v tožilstvo in policijo. Delo v neki komisiji, ki meša meglo, jim lahko povzroča samo frustracije.

G. Virant, Delo, 7. 12. 2011

Virant: Korupcija je problem

»Pozitivna Slovenija meni, da korupcija v Sloveniji ni problem, mi pa smo prepričani, da je in da jo je treba zelo učinkovito preganjati s tožilstvom in policijo,« je eno od točk, kjer se pojavljajo razlike med Jankovićevo in njegovo stranko, omenil Gregor Virant po srečanju z verjetnim prihodnjim mandatarjem. Virantu se zdi nesprejemljivo, da bi bila lahko resorja notranjih zadev in financ v rokah predstavnika stranke, če njenega predsednika davčna uprava in policija preiskujeta zaradi določenih sumov na davčnem področju. Je pa poudaril, da pri DLGV teh dveh ministrstev ne zahtevajo zase.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: