Seksi mariborski nadškof

Maribor ima novega seksi nadškofa. Vsaj tako menijo danes v Večeru na svoji osnovni spletni strani oz. portalu, kjer so izbrali osebnost dneva. V ponedeljek sem v Delu pravilno napovedal, da bo dr. Franc Kramberger dal slovo. Ni trajalo dolgo, le nekaj dni. Ampak za takšno prognozo ni treba biti nadarjen profet: dogodek je pričakovan, tudi zanikanje, da odhod ni povezan s finančnim brodolomom mariborske nadškofije. Seveda ni, kako bi bil! Nadškofu se je tudi iskreno zareklo, da je storil veliko napak in da naj mu jih odpustijo. Ne bi kakšen novinar vprašal, če lahko našteje te svoje grehe – vsaj tiste, ki zadevajo javno dobro?

Toda nazaj k seksi nadškofu. Kdo je torej pravi profet? Tisti,  ki bi vnaprej vedel, da bo spletni Večer ocenjeval seksapil novega nadškofa! Za kaj takega resnično potrebujete specialista za psihopatologijo in gledanje v kristalno kroglo. In sam to nisem. Mariborska mentaliteta je na psu že dolgo in EPK zgodba je ne bo popravila. Kakšen je Večerov prispevek k cerkvenemu seksoslovju in stanju duha, sem pisal nedavno tega (1, 2) in že velikokrat prej. Da je novi nadškof dr. Marjan Turnšek seksi, pameten in pošten, ali da se bo moral v teh krščanskih krepostih še izboljšati, presega povprečno domišljijo in pričakovanja.  In da ste lahko za osrednji mariborski medij osebnost dneva natanko s temi tremi atributi, pa je sploh zaskrbljujoč izraz bebavega stanja medijskega duha.

Turnšku sicer trenutno kaže slabo v vseh treh kategorijah. Če bo zaupal medijski podobi, vsaj ve, v katerih treh odlikah se mora popraviti.

One thought on “Seksi mariborski nadškof

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: