Spektakularni načrt slovenskega razplojevanja: Počivalšek obljublja, da nas bo kmalu tri milijone

Da se je volilna kampanja začela, lahko posredno izmerimo tudi po težko dojemljivi nerealnosti »obljub« glavnih protagonistov – če bi si njihove uresničitve sploh želeli. Vlado Republike Slovenije je navdušila izjava gospodarskega ministra, da nas bo v državi kmalu, tokrat že čez deset let, kar tri milijone. Kar pomeni le to, da bo Janševa vlada očitno intenzivno delala na rasti prebivalstva; kako in s kakšnim demografskim načrtom bo to dosegla, zaenkrat ne vemo in najbrž je za naše splošno počutje kar dobro, da ne. Za Planet TV je Zdravko Počivalšek povedal:

»Naš program bo temeljil na debirokratizaciji, zeleni politiki, tudi na demografskem vprašanju, saj moramo nekaj storiti, da nas bo čez desetletje tri milijone, ne pa dva, ampak zaradi tega, kar se bo dogajalo v Sloveniji, ne s priseljevanjem.«

Janševa vlada bi nas razplodila na tri milijone

Ideja ni nova, po vsem sodeč imata Janša in po novem prvak stranke Konkretno v mislih kar konkretne in s tem tudi imenitne zglede svojega velikega brata, madžarskega predsednika vlade, ki že nekaj časa izvaja demografsko revolucijo v svoji državi. Pred dobrima letoma je aktualni slovenski premier že oblikoval orbanovsko vizijo dvigovanja rodnosti za domače potrebe, ki jo je spretno poantiral s svojo ksenofobno retoriko, češ priseljenci nikakor ne smejo biti tisti, ki bi pomagali dvigovati število Slovencev:

»Mi imamo v programu za naslednji mandat vrsto ukrepov, ki mlade prestavljajo v polje prihodnosti, kot na primer, univerzalni otroški dodatek, odpis 20% glavnice stanovanjskega kredita za vsakega otroka, ki se rodi, do reform v šolstvu, tako da bo znanje v vsem šolskem sistemu primerljivo s konkurenčnimi okolji in da ne bo treba iti čez mejo zato, da bi dobili boljšo izobrazbo in boljšo zaposlitev…«

Svojih demografskih ambicij sicer Janša že leta le skriva, temu je posvetil knjigo »Kultura življenja«, po vsem videnem pa je v svojem ministru našel zelo ambicioznega imitatorja z neverjetno nerealističnimi cilji. Letošnjega maja je sicer Počivalšek čisto mimogrede izmeril hektarski »donos« ob ogledu posnetkov protestov in ob policijski oceni, da je bilo na ulicah 10.000 protivladnih protestnikov: »Če kaj poznam, potem je to en hektar, to je 100 krat 100 metrov in koliko glav gre na en kvadratni meter. Tako da bi prosil, da ne zavajate s številkami, ker če kaj poznam, pa to poznam, no.« Minister, drugače kmetovalec, ki se je sam komično oklical za »kozjanskega bika« in se očitno spozna na razplod in preštevanja glav, bi morali kar verjeti, da je dober v demografiji in bo kmalu poskrbel še za razplod Slovencev v neverjetnem obsegu. Velika dilema pa je, če stvari, rodnost je očitno postala domena gospodarstva, potekajo tako enostavno, kot se to dogaja med biki in kravami.

Če je portal Necenzurirano nedavno objavil podatek, da je prispelo kar 12 milijonov z Madžarske za financiranje propagande SDS, bo za spektakularni demografski načrt potrebna bistveno večja dotacija, s pomočjo katere bomo pospešili rast čistokrvnih Slovencev v neverjetnem obsegu. Antropolog Dan Podjed je na podlagi spletnih orodij preračunal, da bi petodstotna letna rast prebivalstva morda zadoščala, da udejanjimo smeli načrt do leta 2031. Toda izenačiti se moramo s Sirijo in Južnim Sudanom ter prehiteti Burundi, Niger, Angolo, Benin, Ugando, DR Kongo, Čad, Mali, Zambijo, Tanzanijo, Kamerun. Ni nemogoče!

Več:

Janševa kultura višje rodnosti

Počivalšek izmeril, koliko protestnikov spraviš na en hektar

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading