Ernest Petrič ozmerjal protestnike na ulici

Seveda bi pričakovali, da bo nekdanji ustavni sodnik poznal 42. člen naše Ustave, v katerem piše, da je vsakomur zagotovljena pravica do mirnega zbiranja in do javnih zborovanj.

Pričakovali bi tudi, da bo to pravico spoštoval. Toda ne, dr. Ernest Petrič, sicer trenutni svetovalec predsednika republike Boruta Pahorja, tandem, ki je pred kratkim v kamere razkril veliko medsebojno spoštovanje, je včeraj protestnike na ulicah Ljubljane, na njihovem petem kolesarskem protestu, verbalno napadel.

Petričev verbalni obračun s protestniki

»A vas ni sram!« je zarobantil proti njim na drugi strani zaščitne ograje na robu Gregorčičeve, obdan z dvema policistoma.

Ne naključno, kajti Petrič seveda ni zgolj ljubljenec desnice in politično angažiranih novinarjev, tudi na TV Slovenija, ampak je tudi sam velik ljubitelj trenutne vlade skupaj s predsednikom republike, uvršča pa se, ne glede na preteklost, v krog desno usmerjenih akterjev v bližini Petra Jambreka in Dimitrija Rupla, ki so se ji že štirinajst dni po začetku mandata ponosno postavili v bran v javnem apelu (Spomenica sproščenih o zunanjih sovražnikih in zdravstveni katarziIntelektualni pogum podpreti oblast: o odgovornosti in navidezni dihotomiji). 

Petrič, ki je zdaj na ulici ozmerjal protestnike, je sicer svoje stališče o njih že zaupal v intervjuju z Jožetom Možino (Je nekdo na RTV Slovenija znova kršil konkurenčno klavzulo?), kjer je med drugim odkrival njihove politične motive:

»Dr. Ernest Petrič nakazuje, da so sedanji protestniki predvsem tisti s političnim motivom, ne tisti, ki bi zaradi preobremenjenosti ali izgube služb imeli za kaj protestirati: »Najbolj upravičeni bi bili demonstrirati in nekaj zahtevati tisti, ki so nosili največje breme sedanje situacije: medicinske sestre, zdravstveni delavci … Tisti, ki so garali in se odpovedovali, ne vem čemu vse. Ampak kolikor mi je uspelo spremljati – njih nisem videl, da bi demonstrirali.«

Njegovo žuganje se je tokrat odvilo na simbolično pomenljivi lokaciji, tik ob vladni stavbi in ulici, s čimer je nekdanji ustavni sodnik, ki evidentno ne priznava ustavnih pravic državljanom, na še en način pokazal, kdo je zares politično motiviran: ne protestniki, ampak on.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading