Karkoli odgovorite, podpirate vlado: ponarejene ankete na portalu Nova24TV

Ali pri Janševi Nova24TV zelo nerodno ponarejajo svoje ankete? Tukaj je dokaz, da jih res. Včeraj so se odločili zastaviti vprašanje svojemu bralstvu, ki je bilo »Bi morali v Sloveniji razpisati predčasne volitve

Anketiranci so lahko obkrožili dva odgovora: »Da, protestniki imajo prav« in »Ne, vlada dela dobro«.

Toda danes sta naknadno spremenili drugo vprašanje. Možnost B, ki je »Ne, vlada dela dobro«, je ostala enaka, očitno preveč nevarna možnost A, ki je bila sprva »Da, protestniki imajo prav« in je prejela preveč glasov, pa se je bila naknadno spremenjena v »Ne nasedamo protestnikom«.

Prej in potem: anketno vprašanje je prejelo preveč vladi nenaklonjenih glasov, zato je bilo spremenjeno (Foto: Janez Križaj, Facebook)

Da je prišlo do naknadne fabrikacije in ponareditve izhaja že iz nesmiselnosti spremembe, kajti po novem sta bralcem na voljo dve povsem enakovrstni možnosti odgovora, ki sta tudi edini: tako v primeru »Ne, vlada dela dobro« kot »Ne nasedamo protestnikom« se anketirani nujno opredelijo v podporo vladi.

Povedano drugače, A in B sta zdaj takšna, kakor da bi vas povabili k anketi z dvema super varnima možnostima: »Vlada dela dobro« in »Vlada ne dela slabo«.

Če bi slučajno pri Janševih zanikali, da so ponarejali lastne ankete, kar bodo težko, še vedno ne morejo prepričljivo pojasniti, zakaj so po totalitaristično prikrojili anketo na način, da so vsi odgovori pravilni. Odgovor se sicer ponuja kar sam: zato, da ne bi slučajno kdo odgovoril tako, kot misli.

Sicer pa je nekdo, in to ni bil Winston S. Churchill, nekoč dejal: »Verjamem le statistikam, ki jih sam ponaredim.«

Trenutni rezultat na Nova24TV: karkoli odgovorite, bo v korist vlade

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d