Tisti, ki misli in tisti, ki čuva Kanglerja

Večer v soboto, 13. januarja 2018. Intervju odgovornega urednika Večera, Matije Stepišnika, z nekdanjim poslancem Rudijem Mogetom.

In pomemben acting out, označen za imeniten presežek nekoga, ki zna misliti (sic!), v javni objavi še ene Večerove novinarke, Vanesse Čokl.

Kdo torej zna misliti? Tisti, seveda, ki poskuša obraniti lik in delo Franca Kanglerja. Brez posebnega novinarskega zadržka. Še en prispevek k odkriti intelektualni delokalizaciji tega prostora in časopisa.

Moge je seveda postal častni občan pod njegovim županovanjem. In predsednik zavoda EPK. Ali pa predsednik Sveta SNG Maribor. In tako dalje.

Skratka, lepo je videti, da ima bivši župan Kangler ob sebi nadvse lojalne ljudi. Lepo je videti, da so takšni intervjuvani.  Lepo je videti, da ima Večer v svojih vrstah novinarke, ki so prišepetovale Kanglerju, nato bile ujete v prisluhe in se je po nerodnem razkrilo, da druge kolege v kolektivu zmerjajo s pizdami in mrčesom. Takšne, ki so bile izključene iz društva DNS, a so spet čvrsto v sedlu. Na Večeru.

Lepo je videti, da Večerovi novinarji za Kanglerjeve čuvaje verjamejo, da znajo misliti. Lepo je.

P.S.

Melita: ”Samo večji poraz, novinar, ne more doživet na svojem lastnem bojišču, kot ga je doživel Aljoša Peršak. Taki poraz, veš kaki poraz je to, za novinarja? Veš kaj ti jaz hočem rečt, Franci? Da ti sploh ni treba se z njim ukvarjat! On je zdaj taki luzer, poslušaj, on je zdaj taki luzer izpado.. Ti si zaj tu zmagal! To je zaj tu taka tvoja zmaga, da je po mojem je to več komentarjev lahko!” Kangler:”On pa še stalno piše svinjarije..” Melita Forstnerič Hajnšek:”Pa še bo jih pisal. Kje če dobiti večji šus v glavo, ko ga je danes dobo, glej? Ko ti na koncu ne more nič drugega napisat ko, da je Ljubezen slepa?! hehe. Mislim, veš kaki poraz je to, Franci, za celi Večer pa za celo to politiko? Veš kaj je to v taki anketi, mali, v bistvu 64 procentov, pa kaj si ti nor, pa to je, tu glej, niti en, kolko ti jih je negativno, že, komaj kaj, veš kak je to malo? To kar se mi skos menimo, bolj kot te nažigajo bolj ti dobivaš pike. Verjemi mi. Ajde, Aljoša Peršak je za tebe mrčes! Pa saj to za Klipšteterja sem ti že jaz davno rekla. Ti si rekel takrat še, da bo Dnevnik prevzel, pa ne vem kaj še vse, jaz sem rekla pusti Klipšteterja, ista pizda je ko Peršak. To je ista pizda. Veš kaj ti naredi? Ignoriraj totega bogega Peršaka.” Kangler:”Pa nebom ga ingoriral..” Melita FH:”Lej kaj dela. On je sirotinja. Ni vreden tvoje energije, verjemi mi!

 

Kangler Moge intervju
Večer, 13. januar 2018: intervju z Rudijem Mogetom
Čokl Moge intervju
Večerova novinarka in tisto, kar definira mišljenje v mestu

Več:

Jezikova župa in novinarski mrčes, ujet v prisluhe

 

 

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: