TV komedija: popravek popravka

Po debaklu, ki so si ga privoščili odgovorni uredniki TV Slovenija, zdaj sledi še en: v prejšnjem zapisu sem pokazal, da je bil popravek domnevno spornega stavka Jelene Aščić v Utripu po sebi nezakonit. Podobno so menili tudi drugi, npr. Marko Milosavljević.

V njem, med drugim, ni bilo prepoznavno naznačeno, da gre za uresničitev zahteve po popravku, za nameček pa ta ni bil niti podpisan.

Demanti SDS Utrip Jelena Ascic

Prva oseba množine se je tako iz ust stranke SDS brala oziroma slišala kot stališče vodstva RTV Slovenija.

Danes so si verjetno isti odgovorni uredniki privoščili še en komični vložek: na lastno pest so šli spreminjati popravek v spletnem arhivu oddaje.

Ne pomnim, kdaj bi nazadnje videl, da se oddaje na ta način »retušira«: to preprosto pomeni potvarjanje že predvajanje vsebine za nazaj.

Prebrani popravek so zdaj opremili z naslovom, kar je bil očitek, prav tako so ga podpisali s »Služba za odnose z javnostmi SDS«.

Posnetek popravljen Utrip

Tole je že tretji kiks v nizu zgodbe o Jeleni Aščić in njenem Utripu: sprva so celoten prispevek vrgli v koš, nato so kiksnili pri popravku, trenutno pa delajo popravek popravka kar v arhivu oddaje in s tem spreminjajo njegovo predvajano vsebino. Nazadnje sem takšne poskuse revidiranja zgodovine (v tem primeru vsebine oddaj) videl v zgodbah o severnokorejskih retušah fotografij. Zdaj bo nekdo moral ugotoviti, koliko oddaj za nazaj so na javnem servisu v arhivu že popravili in kaj jih je pri tem vodilo.

Ali bodo v naslednjem Utripu tak popravek popravka tudi predvajali, bomo seveda lahko preverili.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d