Medni predsedniki in kisli podpredsedniki

Očitno pa Novakova Tonina vidi kot njenega naslednika na čelu stranke, a je ocenila, da je prezgodaj za prenos oblasti, ki bi lahko povzročil tudi razkol v stranki: “Če prezgodaj obereš in poješ najbolj kakovostno jabolko, je lahko kislo. Potrebno je, da dozori, omedi in potem je kakovostno in dobro. Gospod Tonin je zagotovo eden od najbolj perspektivnih politikov v Sloveniji in tudi zato je doživel mnogo spotikanj in udarcev, a se je tudi že dokaj utrdil.”

Biti primeren za vodenje stranke je biti kot zrelo jabolko. Ljudmila Novak se bo čez nekaj dni potegovala za mesto vnovične predsednice in sebe primerja z nekislim, zrelim jabolkom, podpredsednik Matej Tonin pa mora še malce medeti.

Žal pa kislo jabolko asociira in metaforično predstavlja nekaj, česar ne želimo sprejeti, kar moramo sprejeti na silo, proti svoji volji. Takšna asociacija potem popolnoma prevlada nad dihotomijo meden-nemeden, ki se je Novakovi zdela tako zelo ljubka, da je z njo nekritično pokazala kar nase in malo bolj kritično na svojega podpredsednika ter opazila bistveno razliko.

Ena bolj nesrečnih primer v zadnjem času, nerodno usmerjenih v lastne vrste – težko je verjeti, da bi predsednica stranke obračunavala s svojim sodelavcem.

Novak Tonin kislo jabolko SIOL

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: