Zaporniški komentatorji

Planet SIOL – in podobno Planet TV – s svojim krogom Janševih pristašev nikoli ni skrival simpatij do političnih zaledij. Zato je igra »Povej mi, kdo je podpisan pod članek in povem ti, koga bo prosil za komentar« enostavna in predvidljiva.

Za naslovno temo »Kaj za volilni obračun pomeni Janšev odhod v zapor« zato lahko uganemo: povabili so Mira Klineta, Mateja Makaroviča in Božidarja Novaka.

O prvem ne znam povedati, za preostala dva pa znam kar dobro navesti dokaze:

Dr. Matej Makarovič je prvi predsednik podmladka SDS, celo njegov častni predsednik, član vse možnih možganskih satelitov na čelu z Zborom za republiko, Božidar Novak, alias anonimna novinarka Milojka Balevski, pa je po lastnih besedah njegov velik privrženec, po dejanjih Media Polis, katerega ustanovitelj je, pa v višini 20 milijonov evrov tudi garant, da bodo slovenski mediji postali »naši«, ne njihovi.

In kaj so dejali strogo preverjeni kadri?

Ponujali globokoumni cinizem »Kako naj Janša kogarkoli ogroža, če pa so ga že zaprli«, kar bi pomenilo, da odstranjen tekmec ne more več mobilizirati levega volilnega telesa, kot pravi Makarovič. Povedano drugače: ker je levica poslala Janšo v zapor, se je ustrelila v koleno (ob konspirativni hipotezi seveda, da so vsega krive Murgle).

“Odstranitev tekmeca ima seveda svoje prednosti. A je z vidika mobilizacije lastnega volilnega telesa ob grožnji, ki naj bi jo pomenil Janša, težje. Kako naj Janša kogarkoli ogroža, če pa so ga že zaprli,” se sprašuje Makarovič.

Milojka Balevski je bolj zadržana: »Sumim, da bo na mestu Janeza Janše prazen prostor.« Bo kar držalo – predvsem v srcih gorečih privržencev.

Makarovič Novak Planet SIOL komentar Dob Janša

 

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: