The lady vanishes ali »Tetka je, tetke ni«

Včerajšnji prihod Erjavca v Maribor si bomo zapomnili po ekspresnem spreminjanju mnenja o stricih in tetkah iz ozadja. Logično, kaj pa hodi v toto mesto, ki ga v celoti obvladujejo mračne sile.

V dnevniku POP TV so ob 19.00 uri začeli z udarno vestjo o Erjavčevi tezi, da so se proti njegovemu DeSUSu zarotili sivi strici in enako sive tetke, predvsem z ljubljanskega Magistrata. Kasneje so mediji poročali:

Pozitivna Slovenija o stricih z Magistrata: Erjavec po stari navadi krivdo vali na druge

Sivi strici krivi za težave v Desusu

Toda že čez deset minut so včeraj na nacionalnem dnevniku poročali, da si je Erjavec premislil. Če je najprej ponudil teorijo zarote, češ nekdo nas želi s Simčičem porušiti, čeprav je poslanec nedolžen (pa tako lepe ocene je prejel na fakulteti), a mu ne bo uspelo, cilj stricev in tet je zrušiti vlado… in če je v zgornjem videu o Simčičevem ponarejenem spričevalu še zatrjeval: »V tem trenutku nihče ni tega dokazal« in »Tudi drugi so končali šolo in pridobili tako spričevalo«, so ob izteku dnevnika že ugotavljali, da Erjavec čvrsto ostaja na čelu stranke in da se bo »pogovoril« s poslancem. In se mu zahvalil za sodelovanje.

Erjavec je torej popoldan začel s teorijo »strici in tete iz ozadja«, ki se jim bo uprl, nato pa je mračne sile do konca dnevnika že zanikal. Petnajst minut je dovolj, da si premisli. Še dobro, da tega nihče od medijev ni problematiziral.

Tako nekredibilnega politika, kot je slovenski zunanji minister, res težko srečaš. Tako vodljive medije, ki jih ne samo ne znajo kaznovati za nekredibilnost, temveč je niti ne opazijo, pa tudi.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: