Jurančičevo zastraševanje novinarke, ki ga ni bilo

Medtem ko sam čakam na odgovor DNS o politični pristranosti MMC RTV Slovenija, je konkreten odgovor Realnega (beri: nova evidenca) prispel še isti dan. Postrojena falanga MMC-Reporter-ZNP, ki diha kot en mož (ve se, kateri), je še isti dan združila moči in nakazala, kako deluje sistemsko usklajena politična igra novinarskih aktivistov – napadla je ne le urednico Obrazov, temveč z za lase privlečenimi argumenti obtožila predsednika novinarskih sindikatov Iztoka Jurančiča nič manj kot zastraševanja novinarke MMC RTV Slovenija, za nameček pa še zastraševanja odgovornega urednika Urbanije:

In kaj je Jurančič sploh storil? Urednici Obrazov je odgovoril:

»Hvala Gordana, menim, da je vaš odgovor korekten in dovolj izčrpen. Prosim, da me obvestite, v kolikor bi vas novinarka ali kdorkoli izpostavljal nadaljnjemu nadlegovanju, formalnim ali neformalnim oblikam pritiska. V primeru, da boste potrebovali pravno pomoč, se nemudoma obrnite na novinarski sindikat.«

Po moji vednosti je to vsa inkriminirajoča evidenca. V državi, kjer takšen odziv šteje za zastraševanje novinarke MMC RTV Slovenija in njenega urednika (ki ga, kolikor vem, nihče ni omenjal), celo za vtikanje v nastajajoči prispevek in grožnjo, kot so zapisali, lahko govorimo le o popolni, ampak res popolni konceptualni zblojenosti in ihti novinarskega lova na čarovnice, očitni posledici močnih apetitov spolitiziranih novinarjev (MMC, ZNP, Reporterja in tako dalje), ki v svoji vnemi obraniti neko politično pozicijo ali lik politika ne iščejo nobenih sredstev in ne priznavajo nobenih novinarskih standardov.

Koga naj bi Jurančič zastraševal ali to vsaj poskušal? Ter s čim? Njegov odgovor ni drugega kot pravni nasvet novinarki, iz katerega lahko razberemo, da je urednica Obrazov po njegovem deležna nadlegovanja in pritiskov. Njena prosta volja je, ali bo odgovarjala na takšna ali drugačna vprašanja svojih kolegic, še posebej takrat, ko ji je jasno, kakšni perfidni nameni se za njimi skrivajo. In Jurančičeva prosta volja je, da ji daje nasvete, za kakršne meni, da so zanjo koristni. Teza ZNP o Jurančičevem zastraševanju ni le izvita iz trte, je namenska in njen posreden cilj je kompromitirati urednico Obrazov (ali kar vse urednice v Delo Revije) ter verjetno braniti svoje politične botre.

Koliko dokazov še potrebujemo o tem, če ta sfabriciran eksces kot zadnji v vrsti še ni dovolj, da bomo priznali spolitiziranost MMC RTV Slovenija in glede tega tudi kaj ukrenili? (Ja, poziv k ukrepanju je seveda spet zastraševanje, kajne?) Presenečen bom, če se k besedi ne bo priglasil DNS in podal svojega pogleda na napad na Jurančiča.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: