Diplomanti akademije dr. Jožeta Pučnika

Akademija dr. Jožeta Pučnika bo drevi ob 18. uri s podelitvijo diplom udeležencem slovesno sklenila delo svoje 14. generacije. Pri podelitvi, ki bo potekala v prostorih Svetovnega slovenskega kongresa v Ljubljani, bosta sodelovala podpredsednika SDS Romana Jordan Cizelj in Milan Zver, ki bo slušatelje tudi nagovoril.

Tukaj.

Kakšno težo imajo diplome, sicer ne vemo, ampak vsaj malo pomenljivo je, da jim bo to pojasnil šolski minister. In kaj slušatelji počnejo v njej?

Akademijo so ustanovili z namenom kritičnega razmisleka o vprašanjih slovenske družbene in politične sfere, gospodarstva, kulture in drugih družbeno relevantnih področij.

V Akedemiji, kot so sicer neakademsko zapisali (ampak pustimo šolske malenkosti ob strani), predavajo sami znani obrazi: Dimitrij Rupel, France Cukjati, Jože Tanko, Vasko Simoniti, Andrej Bručan, Matej Makarovič.

Priznam, da je fino, da imamo ob letališču še akademijo dr. Jožeta Pučnika. Nasploh podpiram politično in kakršnokoli civilno družbo (ne pa tudi njene politizacije). V času njene takoimenovanizacije sploh, saj je še zlasti pomembno videti, kakšna je videti tista prava. Njihova. Nisem pa vedel, da lahko iz nje diplomiraš. In zato me status Pučnikovih diplom res zanima.

One thought on “Diplomanti akademije dr. Jožeta Pučnika

Add yours

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: