Türk in slovenski Türkmenistan

 golobic-in-turk.jpg

Taka je videti zgodba, ko mladi zblaznijo zaradi laži starejših. Na laži utemeljena demokracija, ki jo živimo, je širokogrudno znova prispevala k novi slovenski blaznosti v obliki plakatov, na katerih podmladek SLS svari pred politično kataklizmo. Preverite, kako bizarno se to bere na njihovi strani.

Do nje bo prišlo, ker je menda nek ex-politik A v nekem časopisu B  izjavil C. Spremenljivke A, B, C so povsem poljubne in v nekem smislu nepomembne, edinole šteje psihopatologija, ki poganja takšen premislek. Zgodbo že poznate (tukaj in tukaj), zato bi jo bilo dolgočasno ponavljati. Golobičeva reakcija na to, da naj bi snoval novo stranko, ki ji bo predsedoval dr. Türk, je bila inteligentno razorožujoča: 

»To prvoaprilsko šalo je težko komentirati. Verjetno je nastal nesporazum in so mladi eselesovci zamešali mojo načelno podporo vstopu Turčije v EU, s tem da bo ustanovljena nova stranka in jo bo vodil dr. Türk.« 

Plakat pa je vendarle analize vreden iz treh razlogov. Vsebuje vse tri tako značilne histerične poteze aktualne oblasti: (1) prepričanje, da zdaj vladamo mi, »pravi demokrati«, zato je treba »ab ovo« preprečiti kakršnokoli alternativo, predvsem pa restavracijo »sil kontinuitete« in diktature (sic!), ki jo pooseblja LDS, ker sta Pahor in SD trenutno pač kooperativna; (2) teorijo zarote, kjer neki snovalci kujejo nekaj proti nam in s tem povezano mazohistično prebiranje skritih sporočil v izjavah ex-politikov, srečanja na tajnih lokacijah, skupna kosila itd., in (3) totalno nerazumevanje bistva parlamentarnih demokracij, ko bi vendar moralo biti jasno, da v demokraciji lahko vsak nastopi s svojo stranko. 

Ker nič od tega politični akterji na oblasti niso zapopadli, tonemo v iracionalizem, absurd in groteskno mentalno retardacijo.

4 thoughts on “Türk in slovenski Türkmenistan

Add yours

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: