Brezmadežno ambruško zrcalo

p1000250.JPG

Caritas ali ljubezenska radost, pravijo temu kristjani. Moj včerajšnji obisk v Ambrusu, dan po ravnanju zemlje in domov, je postregel z nenavadno fotko. Na njej je vse: brezmadežna, postavljena pred ogledalo, v ozadju ogenj, ki so si ga Strojanovi zakurili pred kartonastim nadstreškom, in prijazna romska deklica, ki dviguje prst, na katerega je nalepila žvečilko. Podobno fotko je posnel Peterlin tukaj. 

Ne vem, kdo je gospo brezmadežno nastavil pred Strojanove in kdo je za njo dodal še zrcalo. Ampak oba sta namenjena sproščenim Slovencem. Zgodilo se je, da je včeraj nadškof in metropolit pridigal o tem, da se Slovenci nahajamo v stanju vseenosti in dodal tisto o moralni odgovornosti vseh do vseh. Danes so zavrnili Drnovškovo karitativno pošiljko krvoločni domačini. Karitativnega konvoja slovenskih kristjanov verjetno ne bo. Jutri je božični večer in krščanska ljubezen bo na višku. Župan Ivančne gorice je danes predsednika države zavrnil z besedami:

»Verjetno je mislil, da bo pripeljal zelo lepo darilo, je pa okoličanom pripeljal zelo slabo darilo, ki zaradi tega ne bodo imeli lepega božiča.«  

Narobe svet. Tisti, ki opozarjajo na caritas in pomagajo, kvarijo krščanski caritas. Sproščenim Slovencem kvarijo božični večer.

10 thoughts on “Brezmadežno ambruško zrcalo

Add yours

 1. …..se en pametn ćivl….dejte ze mir dost je tega….tamale Strojancke u Postojno tastare pedofile pa pohapsit in jim dokazat pedofilijo….u čuzo bando pokvarjeno….pa tica udrezat…

 2. hja obstojajo omejitve kdaj lahko drnovle uporab vosjko… je pa po moje dans mel vse pogoje in moj blagoslov-lahk bi tut zravnal ambrus z zemljo… slovencelski del vasi ne ciganski… svašta folk noooo… krščanstvo nima s tem nič… če mi ambrus plačaš s 5 evro centi- ti vrnem 3!!!

  dejmo DIHAT!!!!

 3. ‘Mene je pa groza, kako se obnaša predsednik naše države in zakaj ni uporabil vojske katere vrhovni poveljnik je!’

  Če bi uporabil vojsko bi to povzročilo državljansko vojno. Kaj misliš, kdo bi zmagal?

 4. Ana, zakaj je treba posploševat? Mimogrede, ravno danes slišim, da so bili neki pogromi proti Ciganom tudi v Italiji. Sam tega ne odobravam, ne strinjam pa se, da se potem posplošuje, kako smo zagaman in nestrpen narod. Nestrpnost je problem človeštva nasploh. Še Nizozemska ni več tisto, kar je bila.

  Dajana, nisem razumel: kaj naj bi predsednik počel z vojsko?

  Sicer pa še kratek komentar na vsebino tega zapisa: zdi se mi neresno mešati krščanstvo v to. Dandanes je družba že tako sekularizirana, da je težko govoriti o močnih vplivih krščanstva na družbeno obnašanje. Obnašanja prebivalcev Ambrusa sam ne odobravam, skušam pa ga razumeti – verjetno so se ustrašili, da bi postavitev zabojnikov pomenila, da Strojani ostanejo še naprej tam, kjer so bili. Razumem tudi Strojane (Brajdiče), da ne gredo v Postojno (ampak mi niti ni jasno, kam so jih sploh preselili – ali v center za tujce ali kam drugam). Verjetno je res najbolje, da bi se preselili drugam. In kolikor sem uspel prebrati v Dnevniku, se na območju Krškega že legalizirajo romska naselja. Torej ni vse izgubljeno.

 5. “In kolikor sem uspel prebrati v Dnevniku, se na območju Krškega že legalizirajo romska naselja. ”

  Kerinov Grm je že delno legaliziran, trenutno mimo naselja urejajo cesto, marsikatera hiša z okolico pa je zgledno urejena!

Leave a Reply

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: