Janša misli, da je Frans Timmermans moralno soodgovoren za pokol v Srebrenici

Predsednik slovenske vlade si predstavlja, da lahko svoje politične kritike utiša z enako vulgarnimi propagandističnimi prijemi kot domače. Da tukaj ne dela prav nobene razlike ne na terenu politike kot tudi ne medijev, ko mehanično prenaša vzorce svoje toksične psihopropagande na evropski in svetovni oder, sem že večkrat opozoril, tokrat pa je njegova zadnja tarča kar podpredsednik Evropske komisije Frans Timmermans:

Nizozemci so zadnji, ki lahko držijo moralne pridige ljudem, ki so doživeli grozote komunizma. Zato Timmermans, Sophie’t Veld in Rutte tiho. Nizozemski vojaki, ki so imeli nalogo, da ščitijo varno območje Srebrenice, so se zabavali, med ubijanjem 8000 moških. (13.7.95 Srebrenica)

Janšev retvit, v katerem se zaukazuje molk, se več kot očitno nanaša na Timmermansov bojkot fotografiranja z Janšo ob obisku Evropske komisije v Sloveniji – tisti škandal, ki ga domači mediji evfemistično označujejo za »nepopolno družinsko fotografijo«.

Očitek nizozemskim politikom, kot so Timmermans, Sophie’t Veld in Rutte, več kot prepoznavno neverodostojnim osebam v očeh trenutno predsedujočega Svetu EU, temelji na argumentacijski manipulaciji, imenovani »krivda po povezavi« – omenjeni so krivi in neverodostojni kot politiki le zato, ker so nizozemskega rodu; na podoben način so bili kot pripadni napačni rasi nekoč krivi že Judje, Slovani, Romi…

Mimogrede, po isti logiki ne more doleti krivda le podpredsednika, ampak tudi predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen, ki je kot Nemka npr. soodgovorna za nacistične zločine, ki jih je zagrešil nemški tretji rajh… Nizozemsko vrhovno sodišče je sicer pred dvema letoma razsodilo, da je država Nizozemska delno odgovorna za poboje 350 Bošnjakov leta 1995 v Srebrenici.

Na podoben način je premier že žalil Belgijca Guya Verhofstadta in mu nesramno pripisal kolonizatorsko krivdo in celo ambicijo. Pričakovati je, da se bo nekontrolirana psihopropagandna mašinerija vladajoče stranke in njenih pomagačev na čelu z Matejem Toninom in Zdravko Počivalškom prav kmalu v prezrcaljeni podobi udomačila v širšem evropskem prostoru: za Janšo je Timmermans nekaj takšnega kot Tanja Fajon, Rutte kot Luka Mesec in Sophie’t Veld kot Alenka Bratušek.

Zanimivo bo spremljati, kako bo toksičnost Janševe propagande prenesla evropska politika.

Več:

»Škandal« ali »nepopolna družinska fotografija«? Kako so o obisku Evropske komisije poročali tuji in kako domači mediji

Slovenija ni Kongo: Janša grobo žalil Guya Verhofstadta

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: