Večernji list o evropskem šoku ob Janši

Večernji list je pod tabloidnim naslovom »Šok v EU: O Bog, pa menda nas ne bo od 1. julija vodil Janša« obnovil konfliktno obnašanje predsednika vlade v zadnjih tednih na evropskem parketu in na ta način zgostil dvome v njegovo primernost ob predsedovanju Slovenije, ki se začenja v drugi polovici leta.

Članek sicer obnovi venček škandaloznih obnašanj »jeznega premierja«, ki je med drugim nedavno razpravo v parlamentu EU zapustil, ker niso hoteli prikazati njegovega propagandnega videa, omenja njegove žalitve o preplačanih birokratih, samooklicanih varuhih človekovih pravic, primerjave z Miloševićem in še nekatere druge surovo nediplomatske izjave.

Izsek iz spletne objave članka v hrvaškem Večernjem listu

Ob Janševi analogiji z Miloševićem spomni na njegovo domislico, da Slovenija od Bruslja menda ni dobila ničesar, ampak se je za vse borila sama. Članek vključi še polemiko z novinarjem Keatingom, zares nov pa je poudarek o koncu ideje o rotaciji: nekdanji britanski evropski poslanec in zagovornik federalizma EU Andrew Duff je komentiral, da bi Janševo obnašanje lahko pospešilo razkroj ideje o rotaciji držav članic v šestmesečnem predsedovanju Svetu EU.

Več:

Ni konca, zdaj še vojna z Brusljem: Janša proti pokvarjeni birokratki

Novinar Dave Keating o totalni katastrofi predsedovanja Slovenije

Je Janša včeraj izpeljal skrbno načrtovano provokacijo?

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: