Policijska ilustracija medijskega pluralizma po novem

In še zanimivost, zaradi katere je bilo na hodnikih policije kar nekaj smeha – novo vodstvo je po naših informacijah že pred časom Sektorju za odnose z javnostmi ukinilo naročnine na vse dnevne časopise, ker da jih v policiji ne potrebujejo. Ostala je samo Demokracija. 

Članek pod naslovom Kadrovski cunami v policiji se nadaljuje. Sveži šef policije z novo čistko je novinar POP TV Jure Tepina opozoril na razrešitev vodje Sektorja za odnose z javnostmi Vesno Drole, ki je na tem položaju preživela pet generalnih direktorjev policije in pet različnih ministrov za notranje zadeve. Droletova je v policiji zaposlena že od leta 1999, najprej je bila šefica odnosov z javnostmi na Ministrstvu za notranje zadeve, zadnjih sedem let pa vodja te službe na policiji.

Razlogov za zamenjavo pričakovano ni najti, a pomembnejša je najbrž obsedenost z medijsko kontrolo delovanja policije. Išče se očitno takšna piarovska struktura, ki bo brala le strankarski časopis in odgovarjala le strankarskim novinarjem, preostali pa so neželeni in prepovedani. Toliko o večni in nekaj desetletij dolgi zimzeleni temi nove oblasti, da Slovenija potrebuje več medijske pluralnosti – pod njo več kot očitno razume število izvodov strankarskih glasil, ki ostanejo, ko vse preostale medije ukineš.

Prispodoba, ki najbrž lepo ilustrira pričakovanja, kaj storiti z domačo medijsko krajino.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: