Ko odžagana roka zaprosi neodžagano

Šokantna in obenem grozljiva psihodrama dveh narcisistično motenih osebnosti (ja, to je diagnoza strokovnjakov, ne moja): on je zaprosil za njeno roko, jo dobil odžagano, zdaj ona zaproša za njegovo, neodžagano. In potem je zaročenec Sebastien Abramov dahnil pojasnil, da jo bo dobila in da se bo poročil z njo.

Ampak ne preveč računati le s narcisizmom. Seveda ima najbrž takšna igra za javnost svoje premišljene razloge in pričakovane učinke, trenutno streže lovljenju senzacij pri medijih, kar ti s pridom nekritično izkoriščajo, za oba protagonista pa očitno dvigovanju simpatij pri javnosti, ki jih krvavo potrebujeta. Ja, spet krvavo.

Povsem očitno je, da Julija Adlešič in njen Romeo delujeta vsaj deloma usklajeno, uprizarjata pravi javni spektakel pošiljanja nesubliminalnih sporočil, čeprav ves čas zanikata, da sta v kontaktu, ker to ne smeta biti. Sicer se na sojenju pred meseci ne bi pojavila v enakih oblačilih, v majicah za napisom King (on) in Queen (ona).

Včasih so kraljem rezali glave, če smo že pri zgodbah. Danes si kraljice za svoje kraljeviče režejo roke, kajti psihološka zmanipuliranost ne pozna meja. Človek lahko ob vsej tej visokosti vpletenih zgolj srčno upa na res pravično kazen.

Doslej smo na sodišču spremljali sago norcev in bolnikov: njegov oče je od sodišča zahteval vrnitev svoje krožne žage, ker da jo še potrebuje pri svojem delu, njegova mama ne priznava krivde pri goljufiji, gospodična z odrezano roko obžaluje, da so ji jo prišili (upam, da v priporu ne išče zamrzovalnikov), njen srčni izbranec pa je morda že leta 2015 umoril svoje dekle, tokrat pa svojo nedolžnost brani s tezo, da bi roko potem že raje rezal svoji mami, ker je starejša…

Toliko psihopatologije na kupu pa celo v od nje razvajeni državi že težko srečaš! In ni še konec, domišljena sodna scenografija je v njunih načrtih danes pač poskrbela za nov romantični suspenz z dramaturškim dodatkom za medije – in zagotovo ne zadnjega.

Današnji Dnevnik o zaprošanju za neodžagano roko

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: