Še en intervju s Petričem, tokrat v Pjongčangu: »Kako vam je všeč?«

Očitno se frekvenca intervjujev s Stojanom Petričem v »njegovem« Delu stopnjuje. Prejšnji nosi datum 3. februar 2018, o njem sem že pisal, današnji mu sledi točno teden kasneje:

S Stojanom Petričem, predsednikom sosveta podjetja Kolektor in predsednikom sosveta medijske hiše Delo, sva se pogovarjala v Slovenski hiši, urejeni ob progah za alpsko smučanje v Jongpjongu, morda najlepšem delu okrožja Pjongčang. V ozračju dogajanja na olimpijskih igrah, ki so se v petek začele na bližnjem olimpijskem stadionu, sva najprej morala nekaj besed reči o zasneženih hribih.

Petrič intervju Delo olimpijske
Citirani intervju s Petričem, na fotografiji v značilni samopromocijski drži

Vprašanja so značilno prazna in polna floskul (»Kako vam je všeč Pjongčang?«; »O čem razmišljate ob tej priložnosti?«; »Kakšni so vaši vtisi o tej državi?«), predvsem pa je bistveno vprašanje, ali smemo podobne intervjuje s predsednikom sosveta hiše pričakovati s podobno konstanto.

V situaciji, ko je pogostost pojavljanje lastnika v svojem mediju že po sebi sumljiva in hitro na voljo kot dokaz odsotne neodvisne uredniške presoje, morda pa tudi način zlorabe časnika v zasebne promocijske interese.

Če je Delo vselej veljalo za resen medij, je nastop dveh intervjujev z isto osebo v tako kratkem obdobju videti prej izraz nečesa nasprotnega in ne pričakovano resnega in profesionalnega medija.

Več:

Stojan Petrič zgolj išče nove, sveže obraze, on ne odpušča

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: