Begunci, ki ščijejo in serjejo

Senzacionalistična retorika se krvoločno ujame z dramatičnimi situacijami v vrhuncu begunske krize, ki je pljusknila tudi v Slovenijo. In jih izrazi za svojo klikanost. Izrazito hujskaški in z negativnimi ekspresivni izrazi nabit prispevek v Slovenskih novicah z naslovom »Tam, kjer so stali, tam so scali. Kjer so ležali, tam so srali«, ki ga podpisuje A.L.

Župan Zavrča o beguncih SN

Članek polaga v usta završkega župana g. Vuka ekspresivne in žaljive izraze, ki rišejo podobo beguncev kot nekoga, ki nekontrolirano »ščije« in »serje«. Tako močno, da si tega ne upajo čistiti niti Slovenci, zato je treba najeti manj občutljive Hrvate. Ideja članka je prikazati begunce kot hordo (izraz završkega župana), ki ne zna poskrbeti za higienski minimum s polno mero pretiravanja, pri tem pa pozabi povedati, kjer so bili begunci nastanjeni in kakšne možnosti glede sanitarij so bile na voljo.

Verjetno ne brez povezave je dejstvo, da je isti župan Miran Vuk osumljen številnih kaznivih dejanj in oškodovanja države za vsaj 4 milijone evrov. V kasnejšem video posnetku je župan povedal še, da bo begunce in policijo z nogometnega igrišča pregnal z vaškimi stražami.

Vaške straže so bila nazadnje proti policijskim maricam uporabljene v času vlade Janeza Janše, ko so kar na terenu pregledovale policijska vozila. Ja, bil je čas kolektivne psihoze ob romski družini Strojan.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading