Ko se citira neonacistični portal Daily Stormer

Na današnji dan, ko je Janez Janša izrecno kritiziral slovensko vlado, ker ni zaprla meje pred begunci, se je njemu naklonjeni Reporter odločil, da se za pomoč pri protibegunski retoriki, pri nas silno uspešni, zateče kar k neonacističnim organizacijam in njihovim portalom. Za svojo referenco je tako prevzel Daily Stormer, nesporno neonacistični portal z izrazito hujskaško in suprematistično, tj. belorasistično ideologijo:

Potem ko so „miroljubni“ migranti večkrat napadli njihove prostovoljce, se je bavarska humanitarna organizacija Die Tafel odločila, da ne bo več pomagala priseljencem, poroča Daily Stormer.

Nehvaležni ilegalni priseljenci so s fizičnimi napadi 300 od 450 prostovoljcev prisilili, da so zapustili humanitarno organizacijo Die Tafel. Pred začetkom invazije nezakonitih priseljencev je Die Tafel pomagala nemškim upokojencem in družinam. Organizacija je delala po nemških trgovskih verigah ter delila zelenjavo, meso, konzervirano hrano in kruh socialno ogroženim Nemcem. Ko so prišli migranti, so humanitarno organizacijo napadli, češ da mora najprej poskrbeti za prišleke, šele nato za domačine.

Ustanovitelj Die Tafel Manfred Baasner je dejal: “Naši sodelavci so bili deležni hudih žalitev. Zmerjajo nas, ker imajo banane manjše madeže. To je boj, v katerem otroci in starejši odpadejo. Oni (moški) so agresivni in mislijo, da imajo večje pravice, kar me frustrira.“

V nekem drugem primeru so napadli prostovoljca, ki je po poreklu iz Irana. Pretepli so ga, ker je migrantom dejal, naj si jabolka pravično razdelijo med seboj. Die Tafel je tudi opozorila na očitno dejstvo, da je za migrante že dobro poskrbljeno s strani države, medtem ko Nemci trpijo zaradi težkih ekonomskih razmer. Nemški Zeleni so zaradi tega omenjeno humanitarno organizacijo razglasili za rasistično.

Daily Stormer Reporter

Portal je očitno poimenovan po nacističnem zločincu Juliusu Streicherju in njegovem časopisu  Der Stürmer (the stormer), ki je izhajala do konca druge svetovne vojne. Preberemo lahko, da je z naslovi, kot so »Vsi inteligentni ljudje v zgodovini so sovražili Jude« in »Adolf Hitler: oseba, o kateri so v zgodovini največ lagali« vse od svojega nastanka v juliju 2013 hitro pridobil svojo publiko.

Da bi stvar bila še neznosnejša, originalni (citirani) prispevek ni naveden v celoti, avtor zapisa v Reporterju se je samocenzuriral: v njem so begunci opisani kot »rapeugees«, namerni posiljevalci (prva fotografija je opremljena z napisom »We came here to rape women and pay your pensions for you – and we’re all out of women to rape so let’s get working on those pensions!«) oziroma kot nekdo, ki nebrzdano posiljuje (Don’t worry. He’s a really chilled out dude once you get to know him. He’ll pay pensions.)

Daily Stormer zgodba

Daily Stormer zgodba izsek

Daily Stormer zgodba posilstva

Avtor je torej moral kar dobro vedeti, da je vir, ki ga povzema, izrazito rasističen, a je nekje raje previdno povlekel mejo.

Ni prvič, da se Janševo politično orbito, vključujoč njegove medijske satelite, povezuje z neonacistično propagando. O povezavah med stranko in slovenskimi ekstremističnimi skupinami je pred leti kar nekaj pisala Delova novinarka Anuška Delić, podobno novinar Erik Valenčič. Ironično naj bi, tako sama stranka SDS, ravno Reporter nesebično pomagal pri dokazovanju, da so povezave te stranke z neonacisti izmišljene. Zato je dodatno nerodno, ko jih jemljejo za svoj verodostojen vir.Reporter SDS nacisti

Daily Stormer Wiki

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d