Ko so volitve, predsednice postanejo dame

14. februar 2014, Ljudmila Novak v intervjuju za Mladino o Janezu Janši:

Ali vas ne moti, da je bil Janez Janša na prvi stopnji obsojen koruptivnih dejanj? Ali vas ne moti, da ne zna pojasniti izvora svojega premoženja?

Tudi jaz se sprašujem, kako je lahko takšna oseba porok za resnico o arhivski zakonodaji… Zdaj je čas pred volitvami. Za dosego ciljev nekateri ne izbirajo sredstev. Ranjena žival pa grize na vse strani.

7. maj 2014, Ljudmila Novak v oddaji Epilog na POP TV o Janezu Janši:

Na konkretno vprašanje, ali se ji ne zdi sporno, da bi Janša iz zapora prišel v parlament, je odgovorila: “Moj kolega Jože Horvat pravi: predsednica je dama in ne sme slabo govoriti o moških.”

Kdaj je gospa Ljudmila Novak prenehala slabo govoriti? Ko so volitve, ko so možna ali nujna le nekatera povolilna povezovanja, predsednice postanejo dame. Kar dela gospe za damsko uglajene in zadržane, je torej politična računica. In smo spet pri starem: motili so se tisti levo usmerjeni komentatorji, ki so v gospe Ljudmili po intervjuju v Mladini odkrivali čudežno racionalnost, treznost in spregled. Ne, bil je trenutek njene slabosti in njihovega lažnega upanja. Srce se vznemiri okorelemu salonskemu levičarju očitno bolj za rokerice, a dama ostane dama in je bolj po okusu konservativnemu davkoplačevalcu. Samo da so vsi zadovoljni.

Da v duhu možnih koalicij dama v politiku, predsedniku stranke, ugleda predvsem moškega in v sebi predvsem damskost, zveni že skoraj erotično žgečkljivo. A takšno hudomušno maskiranje političnega diskurza, ki bi nas moral zanimati, v domeno biološkega spola in psihologije odnosov, da bi se izognili pravim odgovorom, pač ostaja medijsko nekaznovano. Ja, zato lahko nastajajo široke koalicije. Ker nihče ne želi opaziti.

 

Ljudmila Novak Janša dama ne govori grdo

 

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d