Življenjsko nevarni strici

Štuhec o stricih iz ozadja

Se dr. Ivan Štuhec lahko boji za svoje življenje?

Psihopolitika paranoje postaja v slovenskih razmerah dolgočasna. In tudi zgornji citat ne preseneti: vse sem že predvidel in napovedal v teh dveh zapisih (1 in 2). Nimam nobenih zaslug in nobenih posebnih znanj –  tako zelo predvidljiv je ta mentalni horizont stričevskih sil, ki delujejo iz ozadja (no, iz Murgel). Vse skupaj so le variacije moje teze iz knjige o paranoji o njeni vsenavzočnosti v slovenski družbi. Mediji so diskurz o stricih jemali preveč z levo roko; ob tem so abstrahirali, da bi kdo vanj res utegnil verjeti.

Dr. Ivan Štuhec ni le bogaboječ in zadnje tedne malce manj boječ pred Vatikanom. Po novem so strici nevarni, življenjsko nevarni. Nikoli ne veš, kaj se ti lahko zgodi. Kdor je sposoben odstaviti štiri slovenske nadškofe, je zmožen še česa.

Operiranje z možno smrtjo, ki nas lahko doleti, ima zdaj novo dimenzijo. Sprva je Štuhec mislil takole, kot sem citiral in komentiral:

Na vprašanje, ali imajo sivi strici iz Slovenije lovke vse do Vatikana, je odgovor da, tudi na podlagi drugih konkretnih informacij, ki bodo znane morda po smrti avtorja tega komentarja.

Skratka: vsega so znova krivi udbaški mediji in seveda strici iz ozadja. Ugrabili so nam Sveti sedež. Domači kler je tako rekoč zmotno verjel, da je vsaj Vatikan zadnja trdnjava poštenosti in morale, privrženosti resnici in Bogu. Toda nekdo tega ne dopušča. Vatikan so ugrabili strici iz Slovenije. Udbaški pa niso le mediji, temveč tudi tisti, ki v Mladino in Dnevnik pišejo. Povedano preprosteje: v čigavem interesu je deloval Mirko Krašovec? Komu je stric Mirko služil? Kajti nekomu je – na tej ravni se riše značilna paranoidna gotovost. Ki gre celo onstran realnega spoznanja stanja stvari. Zato lahko Štuhec ponudi svojo gotovost, ki gre ultimativno celo onstran njegove lastne smrti (»informacije, ki bodo morda znane po (moji) smrti«).

V igri ni več le ultimativna gotovost, zaradi katere zastavljamo svoj lastni konec, lastno smrt. Gre za gotovost, kjer je smrt že vračunana kot naš možni konec, ki ga proizvedejo taisti strici.

One thought on “Življenjsko nevarni strici

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: