Ubijanje Novinarskih dnevov

Ubili so novinarske dneve

Na ta način, pod dodanim enobesednim naslovom »Nezaslišano!,« nas od včeraj naprej na uradni strani DNS vabijo na Novinarske dneve. Ali pa nas ne vabijo. V tem je tudi srž sporočila: ali nas želijo na pomanjkljiv in senzacionalističen način opozoriti, da letos tradicionalnih Novinarskih dnevov ne bo. Ali pa nam želijo na enako nedostojen način povedati, da bodo.

Kaj je torej bolje, da nas DNS informira pomanjkljivo ali zgolj nedostojno? Odgovor je jasen: obe možnosti sta slabši.

Nekaj podobnega, viralno enigmatičnega in marketinško prefinjenega, spominjajočega na suspenz v objavah plačanih oglasov, v katerih imajo tisti na začetku za edini cilj, da vzbudijo našo pozornost v naslednjih, nam iz DNS sporočajo tudi z naslednjo slikovno vestičko pod naslovom »Spopad!«:

Predsednik v ring nad urednike!

Verjetno bom prav kmalu deležni modrega pojasnila, kaj so želeli s tem doseči. Edino opravičilo za njihovo ravnanje, ki si ga lahko zamislim in gre onstran obeh navedenih »slabših možnosti«, je napoved razprave o senzacionalizmu v medijih, npr. na taistih Novinarskih dnevih. Le s tovrstno pedagoško noto bodo lahko, pa še to z nekaj dvoumnosti, upravičili svoje nove oglaševalske prijeme. No, v danem primeru bo razprava skrajno zanimiva, kajti novinarski kodeks se o senzacionalizmu in agresivnem novinarstvu, vsaj kar se medijskih naslovov tiče, ne opredeljuje neposredno.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading