Pakt s hudičem ali konec največje slovenske ljubezni

Politično ljubezen med Pahorjem in Janšo smo spremljali že dlje časa. Služila nam je za primer razvijanja istoimenskega koncepta s prostovoljnimi igralci. Toda zdaj je postalo jasno, da je pakta konec. Pravkar sem prebral zapis na Drugem domu, kjer avtor pravi, da je »vrag mrtev« – s tem misli na Janšo. Jutrišnje Delo bo poročalo o tem, da je sporazum o nenapadanju le mrtva črka na papirju in da je bil formalno mrtev že prej. Kot da bi gledali mehiško telenovelo. Pahorjevo spraševanje, ali je še v zakonu, je zato povsem odveč.

Ljubezni torej več ni, poročna pogodba, o kateri smo pisali, več ne zdrži. Kdo ga je torej biksal, kdo je skakal čez plot? Za Janšo kakopak Pahor. On je tisti, ki bi vodil državo iz fitnesa (zadnja minuta zapisa) in se tam družil z mladenkami. Nezvestoba, ki jo težko pogoltneš. Na tejle slikce se lepo in nežno objema celo z Bojanom Šrotom. Dobro poglejte ta obraz in pazite, kam je zaneslo njegovo desno roko. Kar je preveč, je pa preveč!

Seveda je bilo neverjetno, ko je predsednik SD začel z »Dragi Janez, dragi Borut« spraševati, če poroka in zaveze iz nje še držijo. Pa naj je pakt s hudičem ali zgolj pakt o nenapadanju. Ker resnična čustva težko pozabiš.

Vrag ni počival, kaj šele da bi bil mrtev. Še bolj je bilo bizarno, ko je svojega partnerja, tako rekoč ljubimca, Pahor moledoval, naj vendarle vztraja. Janša, ne obupaj! Ampak če ne gre, pač ne gre. Tudi najboljši, ustvarjeni eden za drugega, gredo kdaj narazen. Občutek, da ga Pahor preveč biksa, je premočan, paranoja partnerja je premočna. Zavist in ljubosumje, ta strup za prenekatero dvojno srečo! Razuma je še nekaj, toda odločitve ne more spremeniti niti močna želja prvaka opozicije, da vztraja v zvezi… Zanjo sta pač potrebna dva.

Res je, da državljani radi gledajo žajfnice. Morebiti je prav na ta način treba razumeti, zakaj drugi zakonec toči velike solze, ker mu prvi več ne izkazuje zadostne ljubezni. Včerajšnja dramaturgija je poskrbela za veliko suspenza in še več ga nas čaka. Na srečo se bodo rojevale nove politične ljubezni, na istem mestu bodo vznikale stare in usoda Slovenije se bo spet zavrtela v treh minutah dobre mehiške telenovele.

One thought on “Pakt s hudičem ali konec največje slovenske ljubezni

Add yours

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: