Bodo v Pogledih Slovenije znova politično agitirali?

Neskončno simpatiziranje medijev s Steinbuchovim »Gibanje odgovornih« je videti že neokusno. Razumem, da ima gospod odlične novinarske povezave in znanstva, toda kaj ima to opraviti s profesionalnostjo? Če prav dešifriram današnjo napoved Pogledov Slovenije, pa bo pobudo, ki jo je zaenkrat podpisalo manj kot sto ljudi (!), od tega res malo zelo zvenečih, RTV Slovenija znova bučno pozdravila tudi za ceno kršitev svojih Programskih standardov:

Zato bi memorandum za odgovorno prihodnost, ki so ga podpisali intelektualci, podjetniki, kulturniki mlajše generaciji lahko razumeli kot glas, da Slovenija še zdaleč ni izčrpana in brez idej. Izčpana je upravljalska elita, ki nima nikakršnih zamisli, kako pognati slovenski voz naprej…

Podpisniki memoranduma nocoj v Pogledih Slovenije.

Steinbuch odgovorni

Katerih kršitev določil programskih standardov? Natanko tistih, ki sem jih RTV Slovenija že očital po oddaji Pogledi Slovenije, predvajani 16. junija 2011. In ki pravijo, da se morajo novinarji izogibati »javnemu solidariziranju s kakršnimi koli akcijami političnih strank pa tudi združenj, društev ter drugih interesnih skupin in skupin za pritisk, kar bi bilo mogoče razumeti kot podporo javnega medija.«

Počasi mineva točno eno leto, ko s strani vodstva javnega zavoda nisem prejel nobenega odgovora na svoj protest ob politični agitaciji za  famozne »resetirance« v tej oddaji. Takšno z vsemi osnovnimi postulati poslanstva te hiše skregano pišmevuhovstvo ob totalni ignoranci gledalcev se torej utegne nocoj ponoviti.  Še huje, do danes nisem prejel odgovora na kar štiri svoje proteste, na PS RTVS naslovljene kar dvakrat (ja, vse štiri). Ampak počakajmo, da vidimo, ali se bo zgodovina in oddaja nocoj znova ponovila v značilni ertevejevski maniri, pod tragediji še kot farsa.

Kako prav sem imel leto nazaj, ko so v studio povabili kar pet od šestih glavnih pobudnikov menda apolitičnih in politično nemotiviranih resetirancev ali resetatorjev, posredno ali celo najbolj neposredno povedo že lanske državnozborske volitve. Od v oddaji navzočih prvopodpisnikov (dr. Matej Lahovnik, dr. Gregor Virant, mag. Rado Pezdir, dr. Žiga Turk in dr. Janez Šušteršič) so praktično vsi končali v politiki ali se vanjo vrnili. Tudi s pomočjo oddaje Pogledi Slovenije! Ne mislim sicer, da imajo gospodje v nocojšnjem studiu takšne aspiracije, prepričan sem pa, da bi snovalcem zmanjkalo oddaj za vse tiste pobude v širši skupnosti, ki jih podpre celo več kot sto podpisnikov.

Nadaljevanje jutri!

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading