Slovenski Bolsonaro: minister Nove Slovenije bi izsekal eno četrtino državnih gozdov

Novinarka Dnevnika Tatjana Pihlar je objavila škandalozno namero Janševe vlade: vse je pripravljeno za izsek 60.000 hektarjev državnih gozdov. Morda ne vsega takoj in v enem kosu, ampak dih jemajoča številka pomeni nekaj čez eno četrtino vseh gozdov v lasti države, ki bi jih lahko preprosto zradirali. Iz njih bi nato pridobili kmetijska zemljišča in vse kaže, da bi z njimi nato razpolagale občine, s tem pa župani. Kaj bi z njimi počeli, si zlahka predstavljamo! Medijska in politična javnost se zaenkrat sploh ne odzivata na enega najbolj nevarnih posegov v naravo v samostojni Sloveniji, čeprav je predvolilni čas in bi večjo občutljivost pričakovali že zaradi te okoliščine. Kdo je torej slovenski Jair Bolsonaro?

To je kmetijski minister dr. Jože Podgoršek, viden član Nove Slovenije. Eden iz skupine v boy-bandu, kot pravijo temu na socialnih omrežjih: gospod v beli srajci v izbrani moški druščini Mateja Tonina, ki je izključila ženske iz univerzuma in se brez slabe vesti vozi po centru Zagorja ob Savi, kjer so gospodje poškodovali mestno ploščad. Vlada je Podgoršku naročila, da z družbo Slovenski državni gozdovi (SiDG) sklene dodatek k pogodbi o upravljanju državnih gozdov. Cilj pogodbe: gozdna zemljišča, v občinskih prostorskih načrtih (OPN) opredeljena kot kmetijska, se morajo posekati. Ko bodo takšen gozd odstranili, bo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano nato ta zemljišča preneslo na Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov.

Posekal bi slovenska pljuča

Če bo podpisal ukrep, po nekaterih podatkih bi se to lahko že zgodilo te dni, bo Podgoršek dal posekati eno četrtino slovenskih pljuč v lasti države, torej domače Amazonije; zato si po pravici in pošteno zasluži nadimek Bolsonaro. Krščanski demokrati bodo torej, če parafraziram novinarko Pihlar, prinesli slovenskemu gozdu še veliko večjo katastrofo, kot sta jo žled in lubadar!

Več o slovenskem Bolsonaru in poseku četrtine državnih gozdov tudi v tretji temi podkasta

Obeta se nam nepredstavljivi kolosalni golosek državnih gozdov, s katerimi gospodari SiDG od leta 2016, trenutno pa ga obvladujeta kliki SDS in Nove Slovenije. Res je sicer, da je SiDG dal celo pripombe kmetijskemu ministrstvu, vendar je vlada dva tedna nazaj, 24. marca, sprejela besedilo dodatka k pogodbi, v katerem njihove pripombe niso upoštevane. Je pa taisti dan Janševa oblast sprejela sklep, iz katerega izhaja, da so že sprejeli besedilo dodatka k pogodbi in pooblastili Podgorška, da ga podpiše v njenem imenu.

Obvestilo na spletni strani Vlade RS: vse je pripravljeno za kolosalno krčenje državnih gozdov

Pri tem so očitno zaobšli tudi mnenje oziroma dovoljenje Zavoda za gozdove Slovenije. Obstajajo dokazila, da so zavodu celo odvzeli pravico soodločati o spreminjanju namembnosti zemljiščem v OPN-jih!

Po podatkih, ki jih je uradno pridobila novinarka in o tem poroča, govorimo o poseku okoli 60.000 hektarjev zaraščenih oziroma gozdnatih površin. Zgolj za primerjavo, občina Ljubljana od Medna do Javorja in od Dragomelj do Podkraja meri 27.500 hektarjev. Občina Maribor od Gaja do Dogoš in od Počehove do Razvanja meri 14.800 hektarjev. Slovenski Bolsonaro bi torej skrčil gozdove v obsegu površine dveh občin Ljubljana in v obsegu štirih občin Maribor!

Kandidira za poslanca

Podgoršek je po krivici medijsko zelo spregledan minister Janševe vlade, vendarle je eden stebrov avtoritarnega režima. V vlado je prišel pod kvoto DeSUS-a, nasledil je nekdanjo kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec. DeSUS je kasneje izstopil iz Janševe koalicije, ampak njemu je bila oblast slastna in se je oprijel šefa SDS. Po statutu stranke bi moral ob izstopu sicer odstopiti kot minister, a tega ni hotel, zato so ga izključili. Kasneje je prebegnil k Novi Sloveniji, kjer se je izjemno dobro počuti in zdaj kandidira za poslanca v volilni enoti Ljubljana Šiška 4 – očitno bi se rad državljanom prikupil tudi kot uničevalec gozdov! Kako bo z nedeljsko spovedjo krščanskih demokratov in ali obstaja v peklu poseben kotel za množične uničevalce gozdov, bi moralo zanimati slehernega državljana Slovenije.

Portret ministra Podgorška na vladni strani

Sicer gre Podgoršku vse kot po maslu. Njegovo Visoko šolo za upravljanje podeželja Grm Novo mesto, katere ustanovitelj je bil leta 2012 in tudi njen prvi dekan, zdaj financira država, prejela je okoli 400.000 evrov. Nabor predavateljev na njej je impresiven, med njimi so npr. Marjan Maučec, Vida Čadonič Špelič in številni drugi. Vmes je njegovo ministrstvo denar za promocijo gozdov, tega je bilo kar 366.000 evrov, namenilo pretežno Janševim medijem!

Ampak slovenski Bolsonaro bo očitno po novem lahko v oglasih promoviral pustošenje po slovenskih gozdovih. Te dni poslanec Jožef Horvat razlaga, da v ustavi nikjer ni omenjen splav, zato ta že ne more biti kakšna ženska pravica in posledično dovoljen. Na avtobusih Nove Slovenije piše »Odločno naprej«. Očitno bo njihov avtobus pregazil temeljne pravice žensk, po poseku pa se bo lahko zapeljal še po goloseku naših ravninskih gozdov. Če se politika, civilna družba in mediji ne bodo zganili, se bo to čisto zares zgodilo.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: