SDS obiskala gospodinjstva: propagandistična anketa v boju proti prvorazrednim

Vladajoča stranka SDS se je odločila za novo akcijo, slovenska gospodinjstva je osrečila z anketo, v katerih jih sprašuje po menda bistvenih vprašanjih v obliki nagradne ankete; vmes jih snubi, da se včlanijo v stranko SDS, na začetku pa jih seveda naslavlja predsednik njihove stranke in slovenske vlade, vabi jih k delu za »skupno dobro« in »ne samo prvorazrednih«. Prepoznavni propagandni žargon, ki se prijel.

»TV dvojčici POP TV in RTV Slovenija«, kot pravijo, naj bi poročali v podporo vladi, nepristransko ali pa pristransko. Kakšen bo odgovor, s katerim lahko prejmete električni skiro ali knjižno nagrado? V Sloveniji imajo javno radiotelevizijo, »ki naj bi« čim bolj objektivno obveščala o dogodkih doma in po svetu – spet lahko uganemo, kaj želijo slišati.

Še najbolj neposredni so pri vprašanju o delovanju tožilstva, kasneje še sodstva, in grožnjah s »smrtjo janšizmu«, ki jih širijo pripadniki ekstremne levice, še zapišejo – ljudstvo pač mora odločiti, koga se mora preganjati, kaj bi s pravosodjem! Na koncu med vsemi prejkone zmaga poizvedba o 27.988 nevladnih organizacijah, kajti te so zaradi kritičnosti in ustavljanja interesnih operacij politike in kapitala potencialno najbolj nevarne takoj za mediji.

Zato najdemo pričakovano propagandno intonacijo, da so »močno vpete v politične aktivnosti na skrajni politični levici«, že v naslovitvi na članice in člane slovenskih gospodinjstev, verjetno v neskončno obsežni nakladi. Sugestija je potem z vidika politične agende logična: naj prejemajo sredstva iz državnega proračuna ali ne?

Odgovori so približno tako močno predvidljivi, kot so propagandistična vprašanja.

Anketna vprašanja: o TV dvojčicah in pristranosti
Le kaj bi z 27.988 nevladnimi organizacijami na skrajni levici?

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: