500 Večerovih špricerjev. Zluftanih.

Sprva se je zdelo, da gre le za povabilo tistih, ki odgovorno skrbijo za manj alkoholizma v družbi. Pa četudi sta to, med drugimi, sedanji in prejšnja odgovorna urednika Večera.

No, dogajajo se je v mariborskem Luftu, na vrhuncu je bila vročica okoli evropskega prvenstva v košarki, pričakovanega nastopa slovenske reprezentance. In mariborskemu Večeru se je zazdelo, da lahko sebe promovira s špricerji. Res je, z ničemer drugim:

500 špricerjev na naš račun!

Šeruga špricerji Večer 500

Stepišnik Večer špricerji košarka tvit

Širokogrudno, ni kaj. In na ravni tega, kar Mariborčanke in Mariborčani res najbolj potrebujejo. Ne vem sicer, če gre toliko ljudi v lokal in kakšen je bil končni izplen. In tudi ne, kaj natanko so mislili, ko so se javno na tviterju pri Večeru pridušali, da jim gre za varen prihod in odhod?

Bilo je sredi septembra. Danes, 21. novembra, isti Večer poroča o tem, da so Luft zaprli. Zakaj že? Zaradi poslovanja lokala, sicer v lasti sina znanega političnega podpornika stranke SDS – tistega, ki si je v Šentilju uspel po sebi poimenovati ulico. Zaradi spreminjanja računov. Zaradi hujših davčnih prekrškov. Takole:

Kot smo razkrili pred dnevi, je Furs zaprl vrata priljubljenega lokala zaradi hujših davčnih kršitev. Neuradno smo izvedeli, da je davčni organ postal pozoren na poslovanje lokala, ki ga ima v najemu in ga je osmislil Bojan Belna, tudi zaradi pogostega spreminjanja izdajatelja računov v tem gostinskem lokalu.

Vse kaže, da Večerovci zastonjskih špricerjev več ne bodo delili na tej lokaciji.

Luft zaprli

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: