Nepapeške Pahorjeve miške

Pahorjeva zadnja epizoda tega, čemur pravim flirtajoči populizem, je razkrila še eno živahnost v liku predsednika republike, namreč njegovo moško mačistično prezenco, s katero rad javno opleta naokoli.

To pot je Pahor v svoji razposajenosti storil morda kakšen napačen korak preveč, ob njem je namreč stala partnerica in mu pomilujoče nekajkrat namenila karajoč, a še zmerom vdan pogled.

Kaj točno je počel sredi prestolnice z maturanti, ki so v dežju množično plesali četvorko? Ne le, da jih je vzpodbujal, v njihovo vlogo se je močno vživel kot dirigent njihovih hormonov:

Maturante, ki so v prestolnici zaplesali četvorko, je pozdravil tudi predsednik države Borut Pahor. »En žvižg, en močan žvižg. Okej, ‘kul,’« jih je pozval, nato pa ji predal še obvestilo: »To, kar zdaj pada z neba, ni dež, to so nebesne solze, ki vas vidijo, kako ste srečni.«

Ni dolgo govoril, ampak je ob boku svoje Tanje Pečar mladino pozval, naj se poveseli in naj ne pozabi tega trenutka. »Ajde, miška mala, greva,« je dejal v mikrofon in pristavil, »to mi delaj.« V ritmih glasbe je tudi malce pomigal in se prepustil veselemu vzdušju.

SN Pahor četvorka

Ko se je leta 2007 želel potegovati za predsednika republike, a je kasneje svojo kandidaturo umaknil, so se v medije prerinili tudi podatki o tem, da mu promiskuiteta ne predstavlja nobene težave. Da ga večkrat zalotijo s kakšno lepotico. Na veliko presenečenje so si takrat na javni televiziji celo drznili povprašati ga po tem podatku iz zasebnega življenja. V katerem mu kaj delajo kakšne miške, če uporabimo njegov žargon.

Pahor je takrat lakonično odvrnil: »Ne kandidiram za papeža, kandidiram za predsednika republike.«

Čeprav je bilo vprašanje z vidika novinarske etike korak predaleč, je bil njegov odgovor de facto bolj pomenljiv, kot bi smel biti. Ne da bi bil dolžan podajati pojasnila, se je predsednik republike izvil z indirektnim priznanjem. Ki so ga v Financah (glej spodaj) interpretirali zelo nežno s poanto skrbi za njegovo družino. Vendar pa velja, da če nas res ne rabi zanimati njegovo zasebno spolno življenje, nas še kako mora, ko se mu v javnosti dogajajo miške.

»Ajde, miška mala, gremo!« ter »To mi deli!« zato niso ne nedolžni slengovski izrazi flirtanja in populizma, žal so tudi otipljivo znamenje tega, da želi postati trendsetter novega političnega sloga na liniji prostodušnega mačizma in seksizma. Nekako v coni, ki ji sam pravi, da je nepapeška, a vendar (ravno zato) hilarična. Kot je na isti prireditvi povedal sam:

»Ne pozabiti tega trenutka nikoli!« Kako bi le, če vam to veleva nihče drug kot selfie-made predsednik države.

Pahor papež Finance

Več:

https://vezjak.com/2015/04/19/pahorjev-flirtajoci-populizem-z-enim-izmed-nas/

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: