Bo politika kupila časopis Večer?

No, o skominah, da bi vladajoča politika kupila Večer, beremo v današnjem sobotnem Delu:

Neuradno je mogoče slišati, da bi za nakup Večera lahko kandidirala tudi Pošta Slovenije, čeprav tisk ni njena glavna dejavnost. »V Pošti Slovenije nenehno preverjamo naložbene priložnosti na trgu, tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Stališča glede nakupa časnika Večer za zdaj nismo zavzeli,« je včeraj za Delo izjavil generalni direktor Pošte Slovenija Aleš Hauc.

Kaj pomeni Hauc za Janšo in kaj za brezplačnike, se ve, pa naj se mediji še tako trudijo zamolčevati. Koga bodo nastavili na mesto šefa državne Pošte Slovenije, se tudi ve, pa naj še tako pokorno avtocenzurno hlepijo po staro-novih gospodarjih. Že nekajkrat sem zapisal svoj ceterum censeo: za usodo novinarske in medijske avtonomije v Sloveniji bo indikativno videti, koliko zanimanja bodo novinarji pokazali za razkritje afere z brezplačniki. Še pred tem pa kajpada od dejstva, ali jih njihova lastna profesionalna svoboda sploh gane.

In, kakšna ironija, v današnjem sobotnem Večeru je velik intervju s Haucem, a novinarki ni uspelo zastaviti nobenega vprašanja, ne glede nakupa Večera in ne glede njegove nesebične (in za podjetje škodljive) pomoči SDS in njenim brezplačnikom.

Skratka, če ne bo ostalo le pri skominah, če bo volja močna in padejo druge inačice v vodo, utegne postati Večer plačljivi politični brezplačnik, torej Expresni Večer.

Novinarke in novinarji, encore un effort!

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: