Zemlja je ravna

Misel meseca. Ki bo seveda ostala medijsko spregledana v času, ko se bo avtor otepal drugih vrst intenzivnih novinarskih pozornosti. Take mamo. Škoda, ampak indikativna škoda. Ker fenomenološko precizno ponuja uvid v trenutne dramatične zadrege domače politike in vse pretekle, sedanje in prihodnje črne srede. Stric Google iz ozadja, gospod boter, pomagaj:

Namesto da bi se ukvarjali z razreševanjem krize, se ukvarjamo s tem, kdo je na volitvah pravzaprav zmagal. Še vedno. Natančneje: nekateri se ukvarjajo s tem, kako bi le Jankovića naredili za zmagovalca. Po tem, ko so mu v parlamentu že drugič povedali, da ni zmagal.

Imanentno temu izginjanju faktične resnice (tudi) za nazaj, procesu das Ungeschehenmachen, je seveda prepričanje, da ni res to, kar je res. Vse je privid. Ali kot pravi avtorjev komentator na njegovi strani: Janković ni zmagal. Zemlja je ravna. Evolucija je izmišljotina, kreacionizem resnica. O volji ljudstva je moč govoriti zgolj takrat, ko to izvoli SDS. Vse ostalo je zabloda tranzicijske levice. Tag politična paranoja.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: