Rupel za sproščeno življenje na Slovenskem

Današnja kolumna Dimitrija Rupla v Delu je, tako kot vsaka, vredna celih 400 evrov, kolikor jih Jančič nameni svojemu političnemu mentorju. In kot vselej je v njej veliko sproščenosti. Če kje, potem v njej. Zanjo se pač debelo plačuje. 

Sproščenost za 400 evrov je v današnji izdaji (19. 5. 2007) pod naslovom »Kako daleč je Bližnji vzhod?« omenjena dvakrat. 

Najprej Rupel poroča iz svojega nedavnega obiska v Palestini, kjer je takšna pač njemu tako ljuba sproščenost komunikacij. Postopkovnost je opisana kot »sproščanje«: 

»Predsednik Abas trdi, da je to »njegov kabinet, ne Hamasov«. Veliko pričakuje od arabske mirovne pobude, vendar tudi od Evropejcev in Američanov. Njihov načrt postopnega sproščanja komunikacij – ki vsebuje natančne datume – Abas sprejema, medtem ko ga Izraelci še vedno zavračajo.« 

Potem se sproščanje usmeri tja, od koder izvira, namreč k Novi reviji in njenim vizionarjem: 

»V osemdesetih letih prejšnjega stoletja so se v Sloveniji dogajale spremembe, ki so bile podobne spremembam v drugih srednje- in vzhodnoevropskih državah. Glavni cilj kulturniške inteligence je bil: odpraviti ovire za sproščeno življenje na Slovenskem. V središču našega prizadevanja so bile človekove in narodne pravice, kar je seveda pomenilo moderno državo, svobodno gospodarsko pobudo in demokracijo. V tem času je bilo politično dogajanje v Sloveniji na evropski ravni, medtem ko je Jugoslavija začela zaostajati.

5 thoughts on “Rupel za sproščeno življenje na Slovenskem

Add yours

  1. Eh, skoda da od tukaj ne morem prebrati Ruplove sproscene umetnije. A tole o 400 evrih zagotovo drzi? Glede na to, da zadevo pise kot minister, mislim da ne bi smel vzeti placila.

    Razen seveda, ce je Dimitrij potoval na bliznjevzhodno turnejo kot turist in ne politik.

  2. Da dobi 400 evrov za vsako kolumno, so sporocili kar iz MZZ v odgovorih Mladini, ce se ne motim. Seveda ne morejo demantirati necesa, kar so sami povedali in nimam razlogov, da ne bi verjel.

  3. Seveda ne, v kolikor MZZ to pravi, potem je to to. Ampak ocitno to nikogar ne moti:)

    V kolikor bi Dimitrij pisal v popoldanskem casu o zbiranju znamk, bi to se slo. Pisati o svojem ministrskem delu in potem se pokasirati 400 EUR na objavo, pa je res malo cudno.

    Aja tocno, to se ne placuje iz “crnih” fondov pa ni tko zanimivo.

  4. človekove pravice in moderna država se v zadnjem času ne zdita več sinonima (svoboda govora v ZDA, dogajanje na Delu, RTVSLO, ruplova in janševa paranoja pred neprijetnimi novinarskimi vprašanji,…)
    pa si želimo palestinske in izraelske sproščenosti, ko napetost sprostijo s kakim simpatičnim ognjemetom samomorlca ali rakete, letalske bombe? ah, oprostite moji pozabljivosti, izrael ter palestina sta seveda vzorčna primerka sproščenega življenja ter sproščenega in demokratičnega mišljenja ter svobodne izmenjave mnenj. morda je bližnji vzod tudi zaradi tega ministru ruplu tako ljub…

  5. »Jaz mislim, da ta vlada potrebuje še en mandat, da dokonča program sproščene Slovenije«.

Leave a Reply

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading