Being Miran Potrc

Zdrizasto talentirani gospod Marko Pavliha, ki se v trenutku prepozna v političnem programu vsake stranke, ponosen nosilec metafore o lastovkah, si ni mogel kaj, da ne bi ob iskanju novega gnezda še enkrat pojasnil svojega kameleonstva, ki mu je, ne boste verjeli, položeno v zibelko. Dobra ciganka bi ob pogledu v dlan torej odkrila, da je Pavliha rojen pahorjanec. Socialno-liberalno-konservativno-nacionalni poslanec vidi tudi svojega vzornika: 

»Če bi želel biti vzorčni poslanec, bi želel biti Miran Potrč. Ampak to ni prilizovanje, ampak resnica.« 

Tole seveda je takšno vzorčno prilizovanje, da je to vsa resnica. Nov tip človeka: homo socialna konzerva, v primerjavi s katerim je celo Janša bolj konsistentna izbira.

5 thoughts on “Being Miran Potrc

Add yours

 1. Za Barbiko in Pavliho je najbolje, da slednji pospravi obleke, jih “zapoka v kufer” in odide nekam daleč v anonimnost. Na trenutnem prizorišču klovn, ki mu ni primere.

 2. Ja ja, partizani v Kočevju so imeli kar prav, ko so napisali na steno: NAROD SI BO PISAL SODBO SAM…..in srčno upam, da narod…oziroma volilno telo, kot se nam reče, pozorno spremlja svoje vrle in pametne izvoljence (izvaljence), kaj počnejo 🙂

 3. “Na trenutnem prizorišču klovn, ki mu ni primere.”

  Kako sem lahko pozabil na reality Kahla?

  “Bolje Pahor in Pavliha, kot pa Janša, Bajuk in njuna banda.”

  se strinjamo

 4. @Hotimir,
  to je zapisal Cankar, partizani so samo preplonkali.;)

  @Menfreya,
  samo da ni Janša ali Bajuk, pa tudi če je še tako veliko sranje… kenede?

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: