Strojanovi ustavljeni in zadržani?

Včerajšnja, to je sobotna nacionalkina večerna poročila (25. 11. 2006), so poskrbela za še en precedens v primeru reševanja družine Strojan. 

Voditeljica Jasmina Jamnik je predstavila informacijo o tem, da se je družina odločila vrniti v Ambrus. Vendar jo je, kot je povedala, v Grosupljem oziroma Višnji gori »ustavila« policija. 

Novinarka Tadeja Anžlovar, ki je poročala s terena, je potrdila informacijo z besedami, da nekje pri Višnji gori policija »zadržuje« družino. 

Uporabili so glagola »ustaviti« in »zadrževati«, kar bi pomenilo ustavno kršitev načela svobode gibanja. Nato so po telefonu poklicali Mirko Strojana, ki je potrdil, da so v Grosupljem, da se vračajo domov in da »nas policisti spremljajo v Ambrus«. 

Kaj je torej res: policisti ustavljajo, zadržujejo ali spremljajo? Kdo je naiven in kdo uporablja prave besede? 

Novica se je nadaljevala pred vladno palačo, od koder je poročala novinarka Katja Šeruga. Najprej je zatrdila, da zbrana četica ministrov in premier razmišlja o sestanku s Strojanovimi, ker da naj bi še nocoj odpotovali v Grosuplje. Vendar so na vladi rekli, da informacije ne držijo, je pritrdila novinarka. 

Kot smo lahko prebrali na spletni strani premierja, je do sestanka zares prišlo. Informacija vlade o tem, da informacija ne drži, ni držala.

7 thoughts on “Strojanovi ustavljeni in zadržani?

Add yours

  1. To je samo dokaz, kakšno moč ima novinarska histerija v deželi tej.Narod pa plačuje vsem in vsakomur.

  2. Najbrž pa histerija nima nič opraviti z nepravim načinom reševanja problema? Narod pa plačuje policijo, ki ne ukrepa, ko bi bilo treba in ministre, ki ukrepajo protipravno.

  3. Nič več ne razumem (no, tudi prej nisem), mi je pa jako všeč, da o tem poročajo tri krhko-brhke novinarke.
    Bogvedi, ali bo treba tu kaj uravnotežiti…?

    Ali je resnica iz lepih ust kaj manj laž?

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: