Ali Tonin govori resnico o neplačanih maskah?

Se je obrambni minister Matej Tonin morda zlagal glede zaščitnih mask, kar je glede štajerske varde nesporno storil le nekaj dni nazaj, kot opisujem v besedilu Ministra Tonina slab začetek: takoj ujet na laži?

Ravnokar je javnost presenetila novica, da je včeraj obljubljenih tri milijonove zaščitnih mask izgubljenih na poti iz Španije, šlo pa naj bi za prevaro. In potem nas je minister poskusil pomiriti: država k sreči še ni nič plačala. Škode torej ni! Pa res?

Včeraj je Tonin v dveh dramatičnih nastopih povedal nekaj čisto drugega. V obeh je izrecno omenjal zaplet s pošiljko, ki prihaja iz Italije in zastokal, da se je za šoferjem trenutno izgubila vsaka sled. No, zatrdil je, da so te maske plačane – in ne, res ni verjetno, da jih ni vštel v končno številko:

»Država je v tem trenutku nabavila in že plačala 10 milijonov zaščitnih mask. V Sloveniji ni niti ene.« (Matej Tonin, 18. marec 2020, oddaja »24ur zvečer« na POP TV)

»Po mojih informacijah imamo že plačanih 10 milijonov mask, problem pa je zdaj dostaviti to robo v Slovenijo.« (Matej Tonin, 18. marec 2020, oddaja »Odmevi« na TV Slovenija)

Kaj je torej res, so bile te maske vplačane ali ne?

Sicer pa so zdaj šoferske in kamionske asociacije postale nevarne: Janša je nedavno sporočil, da je njegova vlada skočila v prazno kabino in začela upravljati kamion, o čemer več v Šoferske metafore z bojišč proti koronavirusu. Očitno pa to ni bil kamion z maskami.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading