»Nikoli več s Pahorjem!«

Neverjetna so pota novinarskih poenostavljanj, vedno večji sta njihov obseg in globina. In pri časniku Finance so njihov svetilnik. Da bi le vse dobro in atraktivno zvenelo, da bi le dvigovali naklado in iskali pozornost bralstva. Resnica in novinarski standardi jih, kot kaže, figo brigajo.

Danes je novinar Financ takole interpretiral in povzdignil zadnje Janševo nenehno tvitersko lovljenje medijske pozornosti:

Janša se zaklinja: Nikoli več s Pahorjem!

 

Takoj ugotovimo, da se Janša ni prav nič zaklinjal. Še zlasti pa se ni zaklinjal »nikoli več s Pahorjem«. V odgovoru Financam je zatvital:

Čim prej predčasne volitve! Po njih dogovor BP-JJ Ponudili junija, bili arogantno zavrnjeni. Sedaj je vlak odpeljal. 50+

Kar je povedal, je zgolj to, da je vlak za bratsko vlado SDS-SD trenutno odpeljal, ker je bil s tem predlogom že zavrnjen. In da računa na drug scenarij. Če odmislimo enako odvečno emfatičnost pridevnika »zaklinjati«, trditev torej faktično ni vzdržna, ker ni točna. Je izmišljena, a vendar postavljena v naslov. Ergo:  Janša nikjer ne trdi, da politično nikoli več ne bo sodeloval s Pahorjem v novi vladi in nobenega opravičila ni, da časopis to trdi.

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: