Janšev superminister, zelo ponosen na domobranstvo

Bivši minister in univerzitetni profesor dr. Žiga Turk udarno pravi, da moramo biti ponosni na domobranstvo in vaške straže, za kar je prejel skoraj tisoč všečkov na omrežju X:

»Gledam @PlanetTV in povem, kar bom povedal tudi, če bo kdaj prepovedano: Vaški stražarji in Domobranci so bili pokončni in častni možje. To ni poveličevanje fašizma, ker niso bili fašisti. Bili so domoljubi. Pred komunističnim nasiljem so branili življenja Slovencev. Slava jim!«

V času, ko se pogovarjamo o tem, da bi morda prepovedali nacistične in fašistične simbole, ti še nikoli niso bili bolj popularni – očitno velja isto tudi za vojno kolaboracijo. Dajmo se že enkrat zavedati: domobranci in njihovi častilci so med nami. Za celo stranko jih je. Morda celo za tri. Še nikoli niso bili bolj ponosni. Nekateri vzklikajo, da je bil Adolf Hitler heroj, spet drugi, da so bili domobranci zgolj branilci pred nasiljem komunistov – slava jim!

Ni dvoma, sodelovali bi z novodobnimi emanacijami Hitlerja. Podpirajo neonaciste, rumene jopiče, slovensko obrambno stražo, kar dokazujem že vrsto let, ampak saj tega niti ne skrivajo. Da postajajo vedno pogumnejši, je zgolj rezultat njihove realne politične moči in naprezanj, da revidirajo zgodovinska dejstva po svoji meri. Da postajajo desničarski skrajneži pri nas popularni, je njihov uspeh – le kdo od mladeničev, potetoviranih s svastikami, ne bi bil opogumljen ob tolikšni podpori!

In Golob ni obsodil izjave podpredsednika vlade, da je pripravljen sodelovati s skrajno desnico v tujini. Zakaj ne bi z njo tudi doma?

Več:

Skrajna desnica za podpredsednika vlade Boštjančiča ni nobena težava

Slavljenje domobranstva in njegovih simbolov

Turkovo opravičevanje kolaboracije: pod prisilo in manjše zlo

Kako obsoditi proteste proti rehabilitaciji domobranstva: redukcija na ideološki prepir

Sodelovanje z okupatorjem kot naša dolžnost

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading