Podobnik o RTV gnojišču in potrebi po vilah in očiščenju

Po tistem, ko je Tarča prepričljivo razkrila tudi grožnje Marjana Podobnika, je ponudil svojo razlago in vehementno napadel RTV Slovenija. Njegov refren: »Posredoval sem in ponosen sem, da sem pomagal Sloveniji pridobiti milijon mask ustrezne kakovosti po zelo ugodni ceni«.

Bilo je za Slovenijo

Naj spomnim, refren je pri vseh vpletenih v klientelistično afero enak: ko vprašate Počivalška, kaj poreče na favoriziranje in pritiske, bo rekel: ne, šlo je za nabavo in ponosen sem, to je bilo za Slovenijo. Ko vprašate Peterleta, kaj poreče, da je lobiral za nabavo svoje hčerke, bo rekel isto: ne, šlo je za nabavo in ponosen sem, to je bilo za Slovenijo. In na enak način je vajo ponovil še Podobnik.

Ampak njegova razlaga je za kanček bolj kompleksna. Začne se s sklicevanjem na druge. »Res je, da sem na pobudo župana Slovenske Bistrice, dr. Ivana Žagarja, ki je iskal možnosti za čimprejšnjo preskrbo občine in drugih z zaščitnim materialom, posredoval za angažiranje podjetja Dobnik Trade d. o. o. iz Slovenske Bistrice.«

In potem v zgodbi prvaka SLS mrgoli lukenj v pojasnilih. Prvo je generalno: kdo pa je on, da se ukvarja z nacionalnimi blagovnimi rezervami? In kdo je Žagar? A zdaj se dobavlja materiale za svojo občino, bo vsaka na Kitajsko poslala svoje letalo? Drugo je, zakaj se je toliko žrtvoval za župana Slovenske Bistrice. Ker je bil ta neuspešen pri lobiranju, in to pri podjetju iz njegove lastne občine, da je moral Podobnik posredovati? Tretje je, zakaj ravno podjetje Dobnik Trade. Kakšne reference ima, je bilo izbrano na razpisu? In potem so tu še malenkosti: če je sam »kontaktiral meni znane vplivne osebnosti«, kako je zdaj nenadoma le posredoval za nekega župana? Kdo je kontaktiral koga? Če ni grozil, kaj je natančno povedal, ko priznava, da »je res, da sem zelo povzdignil glas pri pogovoru z dosedanjim direktorjem blagovnim rezerv Antonom Zakrajškom«, da to ni štelo za grožnjo? Kasneje je za POP TV še dodal: »Če bi bilo potrebno, bi še enkrat nahrulil ljudi.« Glede česa? Da čimprej nakažejo denar Dobnik Trade!

Vile za ertevejevsko ekspozituro globoke države

Podobnikova sumljiva opravičila so zdaj postavljena v še bolj čudno luč, saj je s kar nekaj svojimi javnimi stališči spet pokazal, kaj pri njem pomeni »povzdigniti glas«. Recimo takole: »RTV Slovenija v Poročilih ponovno ni objavila mojega odgovora. Manica Ambrožič in ostali, vas ni sram. Očitno želite dokazati, da je Rtv eksponent globoke države, ki v demokraciji nima kaj početi. Bojite se soočenj, bojite se resnice. Ne bo vam uspelo. Zmagali bomo.«

Zmagali bodo kako in v čem?

In potem sledi nadaljevanje: »RTV Slovenija nadaljuje gonjo. Doslej niso objavili odgovora, niso odgovorili na zahtevo za pravico do popravka, nocoj so nadaljevali, brez odgovora. Edino povedali so, da sem Galeta pozval na soočenje. RTV, bo kaj s soočenjem, ali boste hlapčevali naprej? Ne bo vam uspelo.« Ter na koncu ob komentiranju javnega zavoda še dodal:

»Treba bo obuti škornje, vzeti v roke lopate in vile in očistiti to gnojišče.«

Ne, ni kakšna grožnja, zgolj kmečka metafora in način, kako Podobnik povzdigne svoj glas.

Podobnik o RTV gnojišču, potrebnem vil in lopat

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: