Radikalna homoseksualna ideologija in homoparanoja

Sprva je portal 24kul.si dva dni nazaj objavil zapis pod naslovom »Škandal: Branimir Štrukelj in Sindikat SVIZ organizirata napad homo-lezbičnih-bi-trans-queer seksualnih aktivistov na otroke!«. In tudi današnja vest portala za Janševo resnico povzema sporočilo, ki vsebuje že tiste elemente aktivistične paranoje, zaradi katere se lahko upravičeno sprašujemo o neposredno nevarnih posledicah in učinkih medijskega agitiranja.

24kul Štrukelj aktivizem
Grafična ponazoritev nevarne indoktrinacije na portalu 24kul.si

Zgodba je naslednja: sindikat SVIZ je obtožen ideološke ugrabitve javnega šolstva s prepoznavno ideološko agendo, kako iz naših otrok ustvariti homoseksualce, geje in lezbijke. V ta namen preko šolskega sistema organizira načrtovano indoktrinacijo znotraj izbirnih vsebin, vse skupaj pa se odvija pod pretvezo omejevanja predsodkov, diskriminacije, stereotipov in nasilja. Vest na portalu je namenjena obveščanju, da se danes, 19. aprila, odvija okrogla miza sindikata, na kateri bodo »eminentni homoseksualni aktivisti« širili svojo ideologijo, Nova24TV pa nato z avtorjem C.Š. v svojem zapisu ponovi zapisa 24kul.si in pozove učitelje, da se okrogle mize udeležijo, protestirajo, »pridobijo informacije« in jo tudi posnamejo (!).

Cilj takšne k aktivizmu usmerjene homoparanoje se torej ne zadovolji z razlago komplota, v kateri je detektirala konspirativni izvir zla (SVIZ in homoseksualne aktiviste), skrito agendo (indoktrinacija), žrtev (»naše otroke«), temveč v drugem koraku poziva k odkritemu uporu proti na ta način razkrinkanemu sovražniku. Konspirativna tehnika je v diskurzivnem oziru opisana presunljivo koncizno, končni namen lansiranega sporočila pa je , da želi nekdo »brez soglasja staršev« naše šolajoče otroke prepričati, da »spremenijo svoj spol in zamenjajo spolno usmerjenost«:

Kontroverzni Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) velja za trdo jedro plačancev, ki so ugrabili javno šolstvo in naše otroke indoktrinirajo v radikalni lezbično, homoseksualni, biseksualni, transeksualni in interseksualni ideologiji (ali LGBTI). Gre za ideologijo, ki želi otroke brez soglasja staršev indoktrinirati v ideologiji, naj spremenijo svoj spol in zamenjajo spolno usmerjenost. Pri tem uporabljajo izbirne vsebine, ki jih v šolah izvajajo zunanje radikalne organizacije oz. učitelji, ki so vključeni v posebno e-mailing skupino.

Ta nenavadna predstava, češ da želijo homoseksualni lobiji preko lovk sindikata načrtovano in sistematično zasužnjiti našo mladino, da bo spoznala blagodati drugega spola, začela po njem hrepeneti in končno zamenjala tudi svoje spolne preference, seveda temelji na dveh napačnih izhodiščih in je za zunanji pogled nujno komična. Kajti res ni razumljivo, čemu bi, po prvem konspirativnem izhodišču, nek peklenski homoseksualni gremij imel huronsko ambicijo po serijskem spreminjanju spolne identitete otrok. Po drugem, ki je enako komično, pa je takšno spremembo mogoče doseči že z običajno šolsko vzgojo in nekaj retoričnimi prepričevanji.

Ker je zapis na Nova42TV.si nekoliko skrajšan, velja dodati še začetno utemeljitev na 24kul.si:

Imajo tudi poseben učbenik z naslovom Ljubezen je ljubezen, po katerem izvajajo to prepričevanje posebej prilagojeno otrokom.

Tovrstne vsebine se otrokom vsiljujejo na vse mogoče načine, tudi preko revije PIL, ki jo izdaja založba Mladinska knjiga. To revijo mnoge učiteljice po šolah vsiljujejo otrokom od 4. razreda naprej. Seveda so tudi mnoge pogumne učiteljice, ki so se temu nasilju nad otroki in njihovimi starši že uprle in tega ne počnejo več.

nova štrukelj homo napad
Začetni del članka na portalu Nova24tv.si

Borbeni vzklik, ki na dan sestanka poziva k uporu proti »organiziranju vdora ideologije spola v javne šole«, se poimensko loteva tistih, ki bodo zahtevali, da se »radikalne vsebine« vključijo »v okvir svojih predmetov«:

Omizje bodo vodili eminentni homoseksualni aktivisti, kot so: Roman Kuhar (FF in vodilni aktivist), Mirjana Ule (FDV in feministka), Melani Centrih (udeleženka kampanje za uvedbo homoseksualnih porok in posvojitev otrok na referendumu o ZZDR 2015) in Matjaž Konvalinka (koordinator homoseksualnih aktivnosti na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani).

Štirje našteti udeleženci mize so prezentirani kot spretni aktivistični manipulatorji in označeni z institucijami, ki jim pripadajo, s čimer se poskuša kompromitirati tudi njih. Dokaz več, da zlo ni samo v posameznikih, temveč v šolskem sistemu in njegovih reprezentantih, zaradi česar je treba spremeniti tudi tega.

Morda najbolj značilen element takšne homoparanoje je prav apel k protiaktivizmu, projekcijski odboj, ki v aktivističnem napadu na otroke vidi lastno potrebo po upiranju, zaradi česar se naslavlja na zavedne učitelje:

Portal 24kul poziva učitelje, naj se udeležijo omenjenega posveta, tam izrazijo nestrinjanje, pridobijo informacije in po možnost posnamejo dogodek. Vse pridobljene informacije anonimno posredujte na naslov info@24kul.si

Če smo bili v slovenskem prostoru doslej navajeni predvsem na obsežne dimenzije antikomunistične paranoje, bo treba resno razmisliti, v kakšne posledice vodi vse obsežnejša homoseksualna: stopnje iracionalnosti, pozivov h konfliktu in odkritega sovraštva se v tem primeru zdijo močno osebno fokusirane in še intenzivnejše.

Nova Štrukelj homo napad izsek
Izsek iz članka na portalu Nova24tv.si s pozivom učiteljem

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading