RTV Slovenija postaja gotofa!

MMC nove oddaje onemogočeno komentiranje

Da RTV Slovenija onemogoča komentiranje najave svojih novih in starih oddaj, je aroganca brez primere. Je debakel demokracije in poslanstva javnega servisa. Je celo v nasprotju z njihovimi osnovnimi zapisanimi obljubami, da bodo spodbujali in omogočali aktivno državljanstvo in demokratično participatornost. Da bodo prisluhnili poslušalcem in gledalce povabili k soodločanju.

Onemogočanje komentarjev je oholost tistih, ki bi brez milosti zahtevali 153 evrov letno zase, ne da bi vas karkoli vprašali – razen po električnem priključku.

Je namig, da je na RTV Slovenija nekaj hudo narobe – da je nekoga strah glasu ljudstva. Da se nekdo boji zdaj, ko je javnost izvedela, kako obračunavajo z nekaterimi kritičnimi novinarji.

Da je onemogočeno komentiranje v rubriki črne kronike, je pravilno in ustrezno. Da so ukinjeni komentarji tam, kjer se pričakuje sovražen govor, denimo do beguncev, tudi. Pričakovati in kvalificirati mnenja o novih oddajah za sovražni govor in zato onemogočiti komentiranje pa je grdo in pritlehno norčevanje iz državljanov in naročnikov, tudi če gre za sporočilo za javnost (in čudno, da gre). Tako kot je v besedilu hvaliti se, da bo v novi programski shemi oddaja Studio City po tistem, ko so jo želeli ukiniti, posvečenim dobro znana perverznost.

Vodstvu RTV Slovenija je treba ob njeni aroganci jasno povedati: v tem tempu ne bo več šlo. Gotofi ste, prej ali slej!

MMC nove oddaje onemogočeno komentiranje 1

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: