Bo Alenka Bratušek spremenila modni slog EU?

Modni komentator na Planetu Siol pač pretirava – tako v trenutku, ko še ni čisto jasno, ali bo Alenka Bratušek  sploh evropska komisarka, že hiti analizirati njen modni slog v prihodnje, če bo izvoljena. Gospa se je sicer doma znašla v hudih polemikah glede imenovanja in šele včeraj se je srečala z Junckerjem.

Bratušek modni slog SIOL

Še bolj zabavna je osnovna ost komentatorjeve ugotovitve – ker se je predal popolni spekulaciji že glede izvolitve, zaradi katere piše v pogojnem naklonu, je prazno spekuliral tudi glede napovedane spremembe v modnem slogu, nekako takole: »Če bo AB izvoljena, se bo znašla v Bruslju. Bruselj pa je valilnica svetovne mode s številnimi oblikovalci in modnimi kosi na razpolago. Ker se bo gibala v Bruslju, si bo verjetno privoščila osvežitev garderobe.« Manjka le še naslednji korak, učinek modnega sloga AB na Evropo:

Belgija tudi eno izmed središč svetovne mode

Belgija je namreč valilnica svetovne mode in se lahko pohvali s številnimi imeni, ki so v tej kreativni industriji pustili neizmeren pečat.

Med najbolj znanimi oblikovalci belgijskih korenin so Martin Margiela, Ann Demeulemeester, Dirk Bikkembergs, Raf Simons, Kris Van Assche, Dries van Noten in številni drugi, ki so belgijsko vizijo mode ponesli v svet in začrtali smernice, po katerih se danes na znameniti šoli Royal Academy of Fine Arts v Antwerpnu razvijajo nove generacije oblikovalskih talentov.

Bo večji modni bazen pripomogel k osvežitvi garderobe?

Ker se Bratuškova v skladu s svojo politično funkcijo že danes oblači predvsem strogo poslovno, a si vmes dovoli tudi kakšno popestritev garderobe, lahko predvidevamo, da ji bo večji modni bazen, v katerem je mogoče najti široko paleto modnih kosov, omogočil osvežitev garderobe.

Kot vidimo, bralec ni bogatejši za prav nobeno informacijo, pač pa je ostal enako siromašen s pomočjo dveh domnev, od katerih nobena ni posebej dokazana: da bo namreč AB, če bo že sploh izvoljena, verjetno posegla po malce širši paleti garderobe. Še ena dimenzija rumenega tiska pač, katerega lastnost ni le v ponujanju senzacionalistične informacije, temveč da pod krinko vzbujene radovednosti s pomočjo spekulativnosti ni prav nič ponujenega, razen plehkosti.

 

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: