Oblast o izprijenih LGBT aktivistih

Janševa Nova24TV, vključujoč druge medije iz iste strankarske orbite, po pričakovanjih sistematično širi diskreditacijski in sovražni govor do lezbijk, gejev, biseksualcev in trans oseb. Ob tem ji ob pomanjkanju svežih primerov pride prav dogajanje kjerkoli po svetu, tokrat so ga usmerili v kampanjo organizacije »North Western Melbourne Primary Health Network« v Avstraliji.

Anita Gužvič podpisuje članek, ki govori o »izprijenosti LGBT aktivistov« že v naslovu, po njenem velja, da »ideologija spola se vedno bolj rine v izobraževalne institucije« (slovnica ni moja), saj želijo aktivisti v Melborunu (!) v Avstraliji doseči, »da šole nehajo uporabljati ‘diskriminatorne izraze’, kot sta ‘mama’ in ‘oče’, če gre za spol osebe, da bi bili bolj uvidevni do LGBTQ+ učence.«

Ob tem članek sebi v podporo navaja nasprotnike »nevarne spolne ideologije v Avstraliji«, omenja tudi Marka Lathama, »vodjo tamkajšnje desne stranke One nation«, ki je dejal, da je nedopustno nagovarjati učitelje, da starše ne obveščajo, če bi njihov otrok želel spremeniti spol ali spolno usmerjenost.

Med drugim na Nova24TV istočasno tudi o degutantni logiki ‘Kar si sejal, to si požel’, ki doleti vse zagovornike legalizacije splava

»One nation« je sicer skrajno desna stranka, ki jo je ustanovila Pauline Hanson in je znana po svoji izraziti ksenofobni retoriki, nasprotovanju priseljencem in rasizmu.

Cilj kampanje #SpeakingUpSpeaksVolumes je sicer ozaveščanje in aktiviranje »tihih zagovornikov« v širši skupnosti, da bi spremenili obnašanje, ki izključuje, diskriminira ali izolira pripadnike LGBTIQ + skupnosti, za katere obstaja, kot poudarjajo, petkrat večja možnost, da storijo samomor.

Članek v Nova24TV je sicer pozdravil tudi premier Janez Janša. O ideološki podstati političnega boja oblasti proti LGBTQ skupnosti kot njeni pomembni agendi razpravljava s Tadejem Štrokom v temi že drugega podkasta na omenjeno temo.

O homoseksualizaciji šole in boju oblasti zoper njo

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d