Ali namestnik Računskega sodišča blokira za vlado potencialno obremenilno poročilo?

Javnost se od včeraj sprašuje, kje je obtičal osnutek težko pričakovanega revizijskega poročila o nabavi zaščitne opreme in medicinskih pripomočkov, ki ga je izdelalo Računsko sodišče. Dognanja bi lahko po mnogih domnevah bila usodna med drugim tudi za gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, tesnega Janševega zaveznika.

Od včeraj vemo: predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel je na tiskovki razkril, da poročilo trenutno tiči v kabinetu njegovega prvega namestnika Jorga Kristijana Petroviča.

Ta ga mora podpisati, toda »Petrovič po besedah Vesela doslej k osnutku poročila ni podal ne soglasja ne nesoglasja«. Bi lahko obstajali kakšni osebni in drugi razlogi za tak nenavaden zastoj, ali pa je javnost skupaj z mediji zgolj neučakana, kot namiguje Petrovič, ki je zadržanje komentiral na svojem tviter računu? Digitalni aktivist Tadej Štrok, tudi soavtor podkasta In media res, je raziskal, komu namestnik sledi na družbenem omrežju in ugotovil naslednje:

»Jorg je tisti namestnik predsednika računskega sodišča, ki trenutno blokira poročilo o nabavi zaščitne opreme, ki bi lahko obremenilo @PocivalsekZ.

@JorgPETROVIC twita o »neodvisnosti« in »objektivnosti«. Preverimo njegovo twitter dieto in se vprašajmo o njegovi neodvisnosti. Jorg sledi kar lepemu številu poslancev SDS in entitetam, povezanim z vladajočo stranko in stranko NSi. Ministre in predsednike strank sem izvzel.

Jorg sledi tudi lepemu številu janšističnih influencerjev. In Jorg sledi tudi ogromnemu številu janšističnih trolov. Si predstavljate kakšen brain poison je spremljanje teh ljudi? Računsko sodišče bi morala biti neodvisna institucija. Kako je lahko namestnik predsednika človek, ki vsakodnevno bere neboluze psihopatov tipa @tomltoml in @cesenj, ne razumem. Razumem pa, zakaj blokira izdajo revizijskega poročila.«

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading