Vladna ambulanta za zdravljenje od zasvojenosti: Tonin o motečem Janševem tvitanju

Obrambni minister Matej Tonin je v včerajšnji Tarči deloval predano in zagreto, nastopil je kot psihoterapevt iz specializirane ambulante za zdravljenje digitalne zasvojenosti. Svojega šefa je na vladi pred vsemi ministri lepo prosil, da preneha intenzivno tvitati za en mesec in s tem prispeva k bolj mirnemu delu vlade:

Kar pa zadeva druga vprašanja, je dejal, da je na sredinem sestanku predsednika vlade Janšo zelo lepo prosil, če za mesec dni odloži Twitter, »ker bo iz rok vzel vse možne napade, stvari, ki jih počne opozicija. Vsi ti njegovi tviti se zelo velikokrat zlorabljajo, napadajo, ta vlada bo lahko veliko bolj mirno delala, če za en mesec odloži twitter. Rekel je, da bo težko, ampak da bo poskusil.«

Še več, za svojo pričo je poklical gospodarskega ministra: »A se motim, a je bilo tako, Zdravko?«

In ta je, malce nerad, le prikimal. No, Tonin svojega šefa, ki ga je vzel mimogrede tudi v bran, češ da ga zlorabljajo (!), ni zgolj potisnil tako rekoč v vlogo zasvojenca od tviterja, ki ga že na mednarodni sceni razglašajo za maršala Tvita in ga je potrebno prisilno omejiti v uporabi socialnih omrežij, ampak se je celo pohvalil, da je bil pri tem uspešen, kar se obljube tiče.

Kako zelo, bomo kmalu videli na sledilniku Maršal Twito (www.twito.si). Zaenkrat ne kaže dobro. Naslednji dan po sredinem sestanku vlade je Janševo število tvitov z 93 zraslo na 134 v četrtek.

Statistika na sledilniku maršala Tvita: rezultati iz srede na četrtek

Toninova ambulanta za zdravljenje digitalne zasvojenosti v obliki zaprosila po enomesečni Janševi abstinenci trenutno še ne žanje uspehov, v dobro slovenske vlade in očitno države pa bi bilo, da prevzame sponzorstvo nad omenjenim sledilnikom in ga financira. Vsaka anamneza nekaj stane.

Več:

Tvitomanija ali strategija mrtve mačke: nas premier res zavaja s svojimi tviti?

Poljska Polityka o žepnem Trumpu

Comments are closed.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Discover more from ::: IN MEDIA RES :::

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading